Petra Hielkema volgt bij DNB Olaf Sleijpen op als divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars

Petra Hielkema wordt per 1 februari a.s. divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars. Zij  geeft nu nog leiding aan de divisie Betalingsverkeer & Marktinfrastructuur. Zij volgt bij Toezicht Verzekeraars Olaf Sleijpen op, die is voorgedragen voor benoeming tot lid van de directie van DNB.

Hielkema (47) studeerde European Law and Economics en Ruslandkunde en trad in 2007 in dienst bij DNB waar zij verschillende leidinggevende functies vervulde, waaronder bij Toezicht beleid verzekeraars en bij het Expertise Centrum Toetsingen. Sinds 2017 geeft Hielkema leiding aan de divisie Betalingsverkeer en Marktinfrastructuur.

Olaf Sleijpen

Haar voorganger , prof. dr. Olaf Sleijpen,  is voorgedragen voor benoeming tot lid van de directie van De Nederlandsche Bank. De benoeming gaat in per 1 februari.. Hij wordt in zijn nieuwe functie als directielid verantwoordelijk voor de portefeuille Monetaire Zaken. Op aanbevelen van de raad van commissarissen van DNB heeft minister Hoekstra van Financiën Sleijpen vorige week vrijdag voorgedragen voor benoeming bij koninklijk besluit. Sleijpen neemt de portefeuille waar voor Job Swank, die wegens langdurige ziekte sinds juni vorig jaar zijn functie als directielid niet kan uitoefenen. Sleijpen wordt met de portefeuille Monetaire Zaken binnen de DNB-directie verantwoordelijk voor onder meer economisch beleid en onderzoek, financiële stabiliteit, financiële markten, betalingsverkeer en statistiek.

Sleijpen (1970), divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars (2018 – heden) bij DNB en hoogleraar Europees economisch beleid aan de Universiteit Maastricht, heeft een lange staat van dienst binnen de financiële sector. Zowel publiek als privaat bekleedde hij verschillende managementfuncties, waarvan de laatste negen jaar als divisiedirecteur bij DNB. Daarvoor had hij managementfuncties bij pensioenuitvoerder APG en pensioenfonds ABP. Tussen 2001 en 2004 was Sleijpen adviseur van Wim Duisenberg bij de Europese Centrale Bank. Sleijpen studeerde economie aan de Universiteit Maastricht, en promoveerde in de macro-economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Nog twee managementwijzigingen

De Nederlandsche Bank (DNB) voert in de komende periode wijzigingen door in het management van enkele divisies.Marc Roovers, nu nog divisiedirecteur Resolutie, volgt per 1 juli Paul Hilbers op als divisiedirecteur Financiële Stabiliteit. Hilbers vertrekt later dit jaar naar Washington waar hij is voorgedragen als bewindvoerder bij het IMF

Roovers wordt bij Resolutie per 1 juli opgevolgd door Jan Marc Berk, nu nog divisiedirecteur Statistiek.Berk (55) studeerde macro-economie en financiële economie en promoveerde in 1998 aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Sinds 2009 is Berk divisiedirecteur bij DNB. Na een aantal jaren verantwoordelijk te zijn geweest voor Statistiek en Informatie en Economisch Beleid en Onderzoek is hij momenteel divisiedirecteur Statistiek. Sinds 2012 is Berk ook hoogleraar “Monetary Policy and Financial Regulation” aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Voor de vrijkomende plekken van divisiedirecteur Statistiek en divisiedirecteur Betalingsverkeer & Marktinfrastructuur wordt een opvolger gezocht

Bron en foto’s DNB