Peter Leermakers volgt Hein Aanstoot op als commissaris bij Nh1816; Miriam van Dongen nieuw RvC-lid bij Achmea

De raad van commissarissen van Nh1816 Verzekeringen heeft afscheid genomen van Hein Aanstoot in de functie van commissaris en verwelkomde  tegelijkertijd per 24 april jl. Peter Leermakers als nieuwe commissaris.” Wij bedanken de heer Aanstoot voor zijn inzet en wensen de heer Leermakers ontzettend veel succes!”, aldus de verzekeraar op LinkedIn.

Hein Aanstoot, was sinds 2007 commissaris bij Nh1816. Peter Leermakers is momenteel  bestuurder van SRK Groep.. “Mooi om een bijdrage te mogen leveren aan dezeunieke schadeverzekeraar in de particuliere markt! En mooi om Hein Aanstoot te mogen opvolgen!!

Miriam van Dongen

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) hebben de aandeelhouders ingestemd met de benoeming van Miriam van Dongen tot lid van de Raad van Commissarissen van Achmea. Haar benoeming geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. De AVA heeft tevens Wim de Weijer herbenoemd als commissaris voor een periode van vier jaar. 

Miriam van Dongen beschikt over ruime ervaring in de financiële sector. Als professioneel commissaris is zij onder meer verbonden aan PGGM en Optiver en was zij onder andere commissaris bij VIVAT. Daarvoor was zij CFO bij Achmea Zorg (2007-2009) en had zij verschillende directiefuncties bij Delta Lloyd. Miriam van Dongen studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg.  De Raad van Commissarissen van Achmea bestaat nu uit: Aad Veenman (voorzitter), Wim de Weijer (vicevoorzitter), Jan van den Berg, Miriam van Dongen, Petri Hofsté, Lex Kloosterman, Mijntje Lückerath, Lineke Sneller en Roel Wijmenga.