Personeelswijzigingen bij Liberty Specialty Markets: Bas Wijnhoven wordt nieuwe manager afdeling D&O/FI, Alexander Breitbarth versterkt afdeling Beroepsaansprakelijkheid, Mae-Ling Smit keert terug bij Fine Art & Specie

Liberty Specialty Markets heeft Bas Wijnhoven (links) per 1 juni 2020  benoemd als manager van de D&O/FI afdeling. General manager Benelux Rob Groenen deelt desgevraagd mede blij te zijn dat Liberty Nederland deze functie van de vertrekkende Jona Alblas intern met een sterke kandidaat heeft kunnen opvullen. Wijnhoven heeft 20 jaar ervaring in D&O/FI en werkt inmiddels al weer 2,5 jaar bij Liberty en heeft voorheen bij Chubb, Bloemers Nassau en Zurich gewerkt. Bas volgt Jona Alblas op die na ruim 13 jaar heeft besloten om aan zijn carrière een andere wending te geven door makelaar te worden bij Marsh Nederland.

Wijnhoven wordt bij Liberty verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en het gezond houden van de D&O/FI portefeuille in Nederland. Daarnaast heeft hij al een start gemaakt met de groei van de business in België en Scandinavië en dat blijft zeker voor de komende jaren een belangrijke pijler voor Liberty. Volgens Rob Groenen komt bij Liberty  serviceverlening aan de makelaars en intermediairs op de eerste plaats en hij illustreert dat door aan te kondigen dat Liberty ook in deze onzekere tijd, waarin niemand weet hoe hard de economie geraakt gaat worden door COVID-19,  onmiddellijk actief op zoek gaat naar versterking van het D&O/FI team met een senior underwriter.  

Verder zal ook Mae-Ling Smit terugkeren. Zij verliet Liberty eind vorig jaar om een wereldreis te gaan maken. Als gevolg van COVID-19 heeft zij haar reis moeten inkorten en omdat haar functie nog niet definitief is ingevuld heeft Liberty besloten dat zij haar oude functie van underwriting assistant bij Fine Art & Specie (o.l.v. Paul Seip) weer kan oppakken. De verwachting is dat Mae-Ling op 1 juli a.s. of zoveel eerder als mogelijk haar werkzaamheden weer oppakt.    

Tot slot zal de afdeling Beroepsaansprakelijkheid worden versterkt met Alexander Breitbarth, een ervaren underwriter die voorheen o.a. bij Vivat en Delta Lloyd heeft gewerkt. Hij zal gaan rapporteren aan de Marnix de Kievit, die leiding geeft aan het PI-team, en zal  op de afdeling beginnen zodra het kantoor weer geheel of gedeeltelijk wordt geopend en er niet meer uitsluitend vanuit huis gewerkt hoeft te worden.J