PE-programma RAiA, RMiA en RGA voor de komende weken

De Stichting Assurantie Registratie (SAR) heeft voor de in het SAR-Register ingeschreven RAiA’s, RMiA’s en RGA’s voor dit jaar ongeveer 200 workshops en andere kennisbijeenkomsten op het programma staan in het kader van de Permanente Educatie staan. Daarvan vinden er een groot aantal plaats in de volgende weken .

Hieronder een overzicht van de bijeenkomsten waar nog plaatsen voor beschikbaar zijn. De bijeenkomsten vinden plaats in Conferentiecentrum Woudschoten of in het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum in Rotterdam.

RMiA

20 mei: UvA Masterclass Bedrijfskunde voor het intermediair
 
In de Masterclass ‘Bedrijfskunde voor het intermediair’  leren de deelnemers enkele belangrijke modellen en theorieën toepassen op hun eigen praktijk. Het gaat daarbij onder anderen om het bepalen van missie, visie en strategie, het aanpassen van businessmodellen, het maken van concurrentie- en impactanalyses en het benutten van de waarde van advies.

De masterclass wordt gegeven door dr. Fred de Jong, zelfstandig en onafhankelijk onderzoeker/consultant,  gespecialiseerd in de werking van de financiële adviesmarkt. Hij belicht de structurele trends en hun mogelijke impact: verkend wordt hoe bestaande en nieuwe organisaties (in de financiële sector) hierop kunnen inspelen met hun strategie en welke veranderingen of transities nodig zijn om succesvol te kunnen blijven in de toekomst.

De bijeenkomst vindt van 15.45 tot 20.00 uur plaats in Conferentiecentrum Woudschoten in Zeist

19 juni: AOV Advisering en acceptatie

Janthony Wielink, oprichter en initiator van Enkwest Opleiding & Advies B.V., belicht in deze workshop met name de aanpalende zaken rond de AOV-advisering  die van belang zijn of het advies  over het AOV-product passend is voor de relatie. Denk aan het verschil tussen bruto en netto, of een Broodfonds? Wat wil de politiek met ZZP’ers? Helpt de fiscale ruimte die er is rond lijfrentes? Deze en nog meer praktische onderwerpen komen aan bod.

De bijeenkomst vindt van 12.00 tot 15.30 uur plaats in het VNAB Kennis- en Ontmoetingcentrum in Rotterdam.

19 juni: AOV Schadeafwikkeling

Trainer Matthijs van Hilten, sinds 1997 werkzaam in de sociale zekerheid met als voornaamste aandachtsgebied verzuim, schadebehandeling AOV en arbeidsongeschiktheid, gaat in deze  workshop in op vele vraagstukken rondom de afwikkeling van AOV-schades. Zoals: wat is nu precies beroepsarbeidsongeschiktheid? Mag een verzekeraar met een sommen-AOV inkomensgegevens gebruiken? Hoe werkt verzwijging? Kan een verzekeraar stoppen met uitkeren als de ondernemer het bedrijf verkoopt? Wat is objectiveerbare ziekte?

De bijeenkomst vindt van 15.45 tot 20.00 uur plaats in het VNAB Kennis- en Ontmoetingcentrum in Rotterdam.

RAiA:

5 juni: Actualiteiten Sociale Zekerheid en Inkomensverzekeringen

Zowel op het gebied van sociale zekerheid, publieke en private inkomensverzekeringen vinden veel wijzigingen plaats. Alle relevante actualiteiten worden in een kort tijdsbestek behandeld door docent Johan Kelder, accountmanager bij Enkwest Academie, die ruim 25 jaar ervaring heeft in de wereld van verzekeraars en volmachten.   

De bijeenkomst vindt van 12.00 tot 15.30 uur plaats in Conferentiecentrum Woudschoten in Zeist.

17 juni: Fraudebeheersing Verzekeringen  
Jan Offerman, Register- Expert/ toedrachtonderzoeker bij Bureau OVS in Eindhoven en  actief betrokken bij de opleiding van fraudecoördinatoren bij verzekeraars, verzorgt de workshop Fraudebeheersing Verzekeringen. Hij gaat daarin onder meer in op de wet- en regelgeving omtrent fraudebeheersing (waaronder ook de gedragscodes c.q. zelfregulering) en geeft inzicht in verschijningsvormen van fraude en moraliteit van contractpartners en derden, waardoor fraudesignalen beter worden herkend.  

De bijeenkomst vindt van 15.45 tot 20.00 uur plaats in Conferentiecentrum Woudschoten in Zeist

20 juni: Nieuwe technologie, nieuwe risico’s 

De energietransitie zorgt voor nieuwe risico’s. Denk aan zonnepanelen, batterijen en het gebruik van waterstofgas. Allemaal ontwikkelingen ter ontlasting van het milieu. Maar ook stuk voor stuk nieuwe risico’s. Hebben we die risico’s (inmiddels) in beeld? En hebben we er een antwoord op? In deze workshop gaan docent en deelnemers daarover met elkaar in gesprek. Wat zijn de risico’s van deze nieuwe technologie? Wat kunnen we doen om ze te vermijden? En als het dan toch mis gaat, hoe kunnen we schade zoveel mogelijk beperken?

Drs. ing. Marcel Buchner rr, risicodeskundige, taxateur en opleider en mede-eigenaar van risicomanagement- en taxatiebureau AtMetis, yteedt op als docent.De bijeenkomst vindt van 12.00 tot 15.30  uur plaats in Conferentiecentrum Woudschoten in Zeist

20 juni: Aansprakelijkheid en het verhalen van schade


Piet Bosma, jurist en werkzaam als brand- en aansprakelijkheidsexpert bij Lengkeek,  zet in deze workshop verschillende aspecten van het aansprakelijkheidsrecht uiteen. In vogelvlucht komen onder meer aspecten van bewijsrecht, het deugdelijk opbouwen van een juridische case en de verschillende aansprakelijkheidsgronden aan de orde. Ook neemt hij deelnemers mee in de verschillende regresregelingen en laat hij ondersteund met praktijkvoorbeelden de valkuilen en mogelijkheden van het verhalen van schade zien.

De bijeenkomst vindt van 15.45 tot 20.00 uur plaats in Conferentiecentrum Woudschoten in Zeist

RGA

11 juni: Werkprogramma Risicobeheersing Volmachten

De workshop wordt gegeven door Wim van de Weg  (SVC Groep). In 2017 hebben gevolmachtigd agenten ervaring kunnen opdoen met het Werkprogramma Risicobeheersing Volmachten. Het is belangrijk dat er hierin een eenduidige werkwijze is met betrekking tot het behandelen van de taken. In de workshop komen onder meer de volgende zaken aan bod:

De bijeenkomst vindt van 15.45 tot 20.00 uur plaats in het VNAB Kennis- en Ontmoetingcentrum in Rotterdam

19 juni: De Gevolmachtigd Agent en Risicomanagement


Van de gevolmachtigde agent wordt verwacht dat er in het kader van de aan hem uitbestede werkzaamheden adequaat risicomanagementbeleid en de risicobereidheid is geformuleerd, de risico’s zijn geïnventariseerd, geanalyseerd en beoordeeld en waar nodig worden beheersmaatregelen getroffen.

In de workshop ‘De Gevolmachtigd Agent en Risicomanagement’ komen onder meer aan bod de theoretische achtergrond van risicomanagement, vaststelling risicodoelstellingen van een volmachtbedrijf, het opzetten van control risk self assessment (CRSA), het identificeren, inschatten en beoordelen van risico’s en de opzet van een risicomanagementbeleid en een plan van aanpak met actiepunten voor het invoeren en monitoren van beheersingsmaatregelen.

Als docent treedt op Wim van de Weg, die een ruime ervaring in het vak heeft als directeur en mede-eigenaar van een assurantiekantoor en volmachbedrijf. Ook  ontwikkelt en verzorgt hij trainingen voor gevolmachtigde agenten op het gebied van risicomanagement en interne audits.  

  De bijeenkomst vindt van 15.45 tot 20.00 uur plaats in het VNAB Kennis- en Ontmoetingcentrum in Rotterdam