Overweldigend eeuwfeest Samenwerking Glasverzekering

Vrijdagavond 5 juli stapten een kleine 300 gasten aan boord van het allernieuwste partyschip de Blue Rhapsody om het 100-jarige bestaan van Samenwerking Glasverzekering (SGV) groots te vieren.

De genodigden, waaronder makelaars, tussenpersonen en glasherstelbedrijven met hun partners werden in de parkeergarage al in feeststemming gebracht. Na registratie en ontvangst van de ‘Boarding Pass’ in de hal van de Rotterdamse vestiging van SGV aan de Boompjes, werden de gasten door Flip Juch, directievoorzitter en Remco Elders, financieel directeur welkom geheten aan boord van het spiksplinternieuwe partyschip gelegen aan de kade tegenover het monumentale pand.

Tijdens en na het ‘walking dinner’ werden de gasten meegevoerd op de muzikale golven van bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Edsilia Rombley en René Froger. Aan het einde van de avond genoten de genodigden van de prachtige zonsondergang in Rotterdam en werd er tot in de kleine uurtjes doorgefeest.

Historie

Samenwerking Glasverzekering is opgericht in 1919 door winkeliers in Zutphen, die het risico van glasschade voor hun panden samen wilden afdekken. In de loop der jaren heeft SGV zich ontwikkeld tot een landelijk opererende verzekeraar die naar vele intermediairs en verzekerden optreedt als dé glasspecialist waar zij terecht kunnen met alle vragen over risico’s, plaatsing, schade en herstel.

SGV is in de loop der jaren fors gegroeid, mede door de overname in 2009 van Verzekeringsmaatschappij Securitas en in 2016 van de Nederlandsche Glasverzekering Maatschappij. Vanuit de vestiging te Zutphen en Rotterdam (sinds 2016) bedient SGV de Nederlandse markt met op maat gemaakte glasverzekeringsoplossingen.

Door de behoorlijke toename van het gebruik van (bijzonder) glas bij nieuwbouwprojecten en de groei van SGV verwachten de genodigden niet nog een eeuw te hoeven wachten op een volgend jubileumfeest.