Overname RSA Insurance Group door Intact en Tryg lijkt een feit: bod van £7.2 miljard geaccepteerd

De overname van RSA Insurance Group door het Canadese Intact Financial en het Deense Tryg lijkt een feit . Volgens diverse internationale (vak)media heeft RSA een gezamenlijk bod van in totaal £7.2 miljard geaccepteerd. Intact betaalt £3 miljard voor RSA’s activiteiten in de UK  en Canada, Tryg betaalt £4.2 miljard voor de business in Zweden en Noorwegen.

De activiteiten van RSA in Canada zou de premieomzet van Intact in het land bijna verdubbelen van CAD 12 miljard tot CAD 20 miljard, omgerekend 7,8 tot 13 miljard euro. Tryg zegt dat de overname van RSA hen brengt tot een Top drie schadeverzekeraar in Zweden en Noorwegen, en de grootste beursgenoteerde P & C-verzekeraar in Scandinavië, met brutopremies van DKK 31 miljard (4,16 miljard euro).

.RSA Nederland

In een reactie schrijft Erik Lindeman, Country Managing Director bij RSA Nederland,  aan de relaties: “In vervolg op onze RSA-update van 11 november, kan ik u mededelen dat het voorlopige voorstel van Intact en Tryg om RSA over te nemen, gestand is gedaan in de vorm van een formeel bod. Dat wordt nu serieus in overweging genomen, zoals aangegeven op onze corporate website (klik hier).

Met de overname van de RSA UK & International divisie beoogt Intact haar ‘footprint’ uit te breiden naar voor haar nieuwe markten in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Europa en het Midden-Oosten. En beide organisaties zien synergievoordelen om te profiteren van elkaars expertise, ervaring en middelen om met vereende krachten ons productenaanbod en onze services nog sterker te maken.”

Dit verandert volgens hem niets aan de manier waarop RSA haar  broking partners, klanten en overige businesspartners ten dienste staan.” Zoals u van ons gewend bent, blijven wij focus houden op het onverminderd leveren van onze verzekeringsproducten, risk consulting advies, claims handling expertise en services. Dit geldt dus ook voor de aankomende contract ‘renewals’. In die geest zullen we u op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen.”