Opnieuw versterking voor Nederlandse tak Everest Re: Sabrina Stoppelenburg aangesteld als Underwriting Manager Casualty 

De in Nederland gevestigde directe verzekeringstak van Everst Re voor Continentaal Europa, die per 1 maart jl. van start is gegaan onder leiding van Ralph van Helden, gaat zich opnieuw versterken. Per 1 januari 2021 is Sabrina Stoppelenburg aangesteld als Underwriting Manager Casualty Underwriting bij Everest Insurance Nederland. Sabrina zal bij Everest verantwoordelijk worden voor aansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid.

Zij is afkomstig van RSA, waar zij de afgelopen ruim zeven jaar werkzaam was, aanvankelijk  als Professional Indemnity Underwriter, laterals Casualty Manager en de afgelopen ruim vijf jaar als Director Casualty. Daarnaast werkte zij gedurende acht jaar als (Senior) Broker en Senior Broking Specialist. Eerder maakte Everest Re de komst bekend per 1 november jl. van Guido Lindeman (ex MS Amlin) als Underwrting Manager Property en Claudia Hilling (ex HDI Risk Consulting) als Office Manager en per 1 december van  Hannan Tahiri (ex Zurich) als Underwriter Property.

Everest Re is van oorsprong een herverzekeraar, die vijf jaar geleden haar activiteiten heeft uitgebreid met directe verzekeringen, waarin het vrijwel alle schadeverzekeringen aanbiedtDe omzet van de groep bedraagt momenteel ongeveer $ 10 miljard. Het overgrote deel van de omzet komt momenteel nog uit de VS, maar de verzekeraar heeft nadrukkelijk aangegeven haar activiteiten in de rest van de wereld uit te bouwen, waaronder Europa. Voor Nederland en België wordt voor alle genoemde branches primair als volgverzekeraar capaciteit  aangeboden via makelaars en gevolmachtigden. Everest Re is voor haar directe verzekeringen ook aanwezig op Lloyd’s: Syndicate 2786.

Na tien jaar als Country Manager te hebben gewerkt bij Lloyd’s Benelux is Ralph van Helden in maart gestart met het opzetten voor Everest Re van een directe verzekeringstak voor Continentaal Europa, te beginnen in Nederland en België. De directe verzekeringstak van Everest Re biedt een breed palet aan schadeverzekeringen: property – met als bijzondere specialismen vastgoed en kunst & juwelen (Fine Art & Specie), aansprakelijkheid (algemeen, beroepsaansprakelijkheid & Financal Lines), surety (garanties) en Credit & Political Risks (CPR) en Warranty & Indemnity (o.a. fusies en overnames).

Op de Nederlandse markt is inmiddels met deze branches gestart. Everest re heeft inmiddels de toestemming verkregen van DNB en is aangesloten bij zowel de NHT als de VNAB. De bedoeling is om in de Rotterdamse regio  een kantoor te openen maar vanwege de Corona-maatregelen wordt vooralsnog vanuit huis gewerkt.