Openclaims wint NVGA AM Innovatieprijs 2018

 

Openclaims is winnaar geworden van de NVGA AM Innovatieprijs 2018 met WA Connect, een verhaalservice en schadeveiling in één dat klanten van volmachtbedrijven en verzekeraars helpt bij het goed verhalen van de schade en bij het reduceren van de schadelast. Volgens Openclaims met minimaal 30%.

“De innovatie getuigt van lef en gaat in tegen de gevestigde orde. Het heeft iets ‘disruptives’ in zich. De winnaar is een geduchte concurrent voor schadenetwerken van verzekeraars”, zo licht de jury toe, volgens wie Openclaims met de winnende innovatie één van de belangrijkste problemen uit de markt oplost en is de innovatie écht in het belang van de eindklant.

De uitreiking vond afgelopen woensdag (18  april jl.) plaats tijdens het NVGA Congres in Utrecht. Nadat IBM-robot CASper de uitslag bekend maakte, ontving Lex Orie de bijbehorende Award uit handen van juryleden Jorg Roodbeen (bestuurslid NVGA) en Jannie Benedictus (hoofdredacteur Assurantie Magazine).  Naast de winnaar waren Bugs Business (met Imago Designer), C-Profiel (met Adviesportaal) en Postex (met Intermediairmodule) genomineerd.

De jaarlijkse prijs staat open voor alle ketenpartners van het volmachtkanaal en is bedoeld ter bevordering van de kracht van het volmachtkanaal. De prijs bestaat uit een eervolle vermelding, publieke waardering en positieve publiciteit.

Foto NVGA, Raphael Drent