Ook Swiss Re besluit uit Net-Zero Insurance Alliance te stappen

Herverzekeraar Swiss Re is de volgende grote onderneming die een wereldwijd klimaatverbond verlaat dat gericht is op het verminderen van emissies en dat te maken heeft met toenemende politieke druk in de Verenigde Staten. Swiss Re zei in een verklaring dat het had besloten de Net-Zero Insurance Alliance te verlaten, zonder een reden voor de beslissing te geven.

De beslissing om de NZIA te verlaten, onderdeel van de Glasgow Financial Alliance for Net Zero, opgericht door de de Verenigde Naties, volgt op het vertrek van de leden Munich Re eind maart en Zurich Insurance en Hannover in april. “Onze inzet voor onze duurzaamheidsstrategie blijft onveranderd”, aldus Swiss Re in een verklaring per e-mail.

Terwijl Zurich had gezegd dat het vertrok om zich te concentreren op het helpen van klanten bij de overgang naar een koolstofarme economie, zei Munich Re dat het vertrok vanwege antitrustbezwaren.De beschuldiging dat bedrijven in dergelijke klimaatallianties antitrustwetten zouden overtreden door hun beleid op elkaar af te stemmen, wordt steeds vaker geuit door Republikeinse politici in sommige Amerikaanse staten als onderdeel van een campagne tegen duurzaamheidsinspanningen.