Ook Adfiz Platformbijeenkomst 2020 wordt online event

Op 16 september a.s. vindt de jaarlijkse Adfiz Platformbijeenkomst plaats. Vanwege de bekende Coronaperikelen zal ook dit event online worden gehouden: van 12.00 tot 15.00 uur. Het event  is bedoeld voor bezoekers van zowel het Particulier als Zakelijk Platform. “Hoe het er exact gaat uitzien; daar zijn we nu over aan het nadenken. Maar verwacht in ieder geval een sterk inhoudelijk en interactief programma waar we elkaar digitaal kunnen ontmoeten, inspireren en discussiëren over actuele thema’s”, meldt Adfiz op haar website.

Volgens de brancheorganisatie kan hierbij gedacht worden aan:   

  • een plenair programma, geleid door Mathijs Bouman (journalist, econoom en columnist bij Het Financieele Dagblad en regelmatig te gast bij Nieuwsuur en RTL Z).  Helaas hebben we eerder dit jaar geen Particulier Platform kunnen organiseren. En omdat het onzeker is hoe de situatie in september is, hebben we besloten het Zakelijk Platform niet in díe vorm te organiseren die je van ons gewend bent. In de plaats daarvan gaan we weer iets nieuws doen: op 16 september organiseren we de Adfiz Platformbijeenkomst 2020; een online evenement waarbij we het Particulier en Zakelijk Platform combineren. De komende weken schrijven we over wat je daar allemaal van kunt verwachten. 
  • Gestart wordt met een plenair programma. Dat zal worden gehost door Mathijs Bouman; econoom en columnist voor het FD en regelmatig te gast bij nieuws- en actualiteitenprogramma’s, zoals RTL-Z, RTL Nieuws, EenVandaag etc. Mathijs zal ingaan op de belangrijkste financieel-economische trends en ontwikkelingen en de relevantie daarvan voor de hoogte van de rente. Hij gaat daarbij specifiek in op de gevolgen die een langdurig lage rente heeft voor de economie en je klanten. Daarnaast vertelt hij  over de sociaaleconomische stand van zaken in ons land. Dit alles in het licht van de op de dag vóór de Platformbijeenkomst (Prinsjesdag) gepresenteerde Miljoenennota. Over de gevolgen daarvan voor onze branche gaat hij vervolgens in gesprek met Enno Wiertsema.  
  • De expertsessie ‘Verduurzamen van woningen begint bij de financieel adviseur, feit of fabel?’ is een interactieve sessie van NHG. Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen en vragen wordt besproken wat verduurzamen van woningen inhoudt, hoe het zit met het financieren ervan en hoe belangrijk de rol van de financieel adviseur daarin is.  Consumenten die een nieuwe woning kopen, denken er over het algemeen niet direct aan om de nieuwe woning direct ook te verduurzamen. Dit geldt ook voor een groot deel van consumenten die al een eigen woning hebben. Consumenten die wel denken aan verduurzamen, zitten vaak met een heleboel vragen waardoor ze het ‘nog even’ uitstellen. De meest gehoorde vragen zijn: welke verduurzamingsmaatregelen zou ik het beste kunnen treffen in mijn woning? Wat gaat het kosten? Wat gaat het mij opleveren? Zijn er subsidiemogelijkheden? Moet ik eigen spaargeld gebruiken of kan ik ook lenen? Wie kan ik het beste inschakelen? Wie kan mij hierbij helpen? 
  • Daarnaast zijn er diverse expertsessies met zowel een particuliere als zakelijke insteek. Zo zal de Adfiz  Pensioencommissie een sessie verzorgen rondom het Pensioenakkoord en worden deelnemers bijgepraat over de laatste stand van zaken in het dossier provisietransparantie. 
  • een kennismarkt waar partners van Adfiz via film en live chat met de bezoekers in contact staan.

De Adfiz Platformbijeenkomst 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door Avero Achmea, Scildon en De Goudse. Aanmelden voor de Adfiz Platformbijeenkomst kan hier