Onderzoek Lloyd’s: Gekleurde medewerkers ervaren meer belemmeringen bij sollicatie, minder promotiekansen en voelen zich vaker ondergewaardeerd dan hun blanke collega’s

Ruim zeven van de tien (71%) ‘gekleurde’ werknemers op Lloyd’s geven aan belemmeringen te ervaren bij sollicitatiegesprekken, twee keer zoveel als hun blanke collega’s, en een zelfde percentage hetzelfde qua promotiekansen, tegen 45% van hun niet gekleurde collega’s. Ruim een kwart (27%)  van de ondervraagde respondenten met een etnische afkomst is van hun mening dat hun  dat hun ‘zichtbare reprentatie’ hen tegenwerkte tijdens het wervingsproces tegen  14% van  de blanke respondenten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Lloyd’s onder 900 medewerkers..

 Daaruit komt tevens naar voren dat 39% van de medeweerkers met een etnische achtergrond zich ondergewaardeerd voelen op hun werk, twee keer zo vaak als hun overige collega’s  .Een andere uitkomst uit het onderzoek is dat 63% van de zwarte respondenten de zichtbare vertegenwoordiging van zwarte mensen in een organisatie als een sleutelfactor beschouwt bij het solliciteren naar een functie, terwijl een toewijding aan diversiteit en inclusie (D&I) de kans op een sollicitatie voor 69% van de deelnemers vergroot.

Dit rapport concentreerde zich op het aantrekken en behouden van BAME-werknemers (Black, Asian, Minority Ethnic) en stelde dat het gebruik van gerichte stages, beurzen, toegangsprogramma’s voor scholen, outreach-programma’s en universitaire diversiteitsnetwerken de beste manier zou zijn om dit doel te verdedigen. Het schetst bovendien de stappen die het senior management zou moeten nemen, waaronder diversiteits- en inclusietraining voor managers en ervoor zorgen dat managers BAME-personeel kansen bieden om te trainen en zich te ontwikkelen. Het benadrukte ook het belang van het bestrijden van onrechtvaardigheid (bijv. Pesten of intimidatie) binnen het bedrijf en van het aanbieden van mentor- en netwerkprogramma’s .

John Neal, CEO van Lloyd’s of London, reageert: “Het succes van onze markt hangt evenzeer af van het creëren van de beste omgeving voor onze mensen en het creëren van een kader voor de meest inclusieve cultuur, als van het uitvoeren van onze prestaties en strategische prioriteiten. Een belangrijk element van inclusiviteit is etnische diversiteit.’

Het volledige rapport vindt u hier: here