Onderzoek IIC: Verzekeraars mijden massaal dekking voor schade door huisdieren

 

Inboedelverzekeraars vergoeden bijna nooit schade die is veroorzaakt door huisdieren, ook niet vanuit een allriskdekking. Deze conclusie trekt het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC) op basis van eigen onderzoek. In totaal werden de polissen van 30 verzekeraars onderzocht. Bij slechts drie verzekeraars valt schade door huisdieren onder de allriskdekking van de inboedelverzekering.

“Heeft een hond in zijn enthousiasme een glas rode wijn omgestoten over het nieuwe kleed? Deze schade wordt enkel gedekt vanuit de inboedelverzekering van ING, Nationale Nederlanden en Verzekeruzelf. De polissen van deze drie verzekeraars zijn in het algemeen het meest huisdiervriendelijk. ‘Max&Luna’, het grootste online platform voor honden- en katteneigenaren, ziet dit als een gemiste kans. ‘’De ruim 4 miljoen honden en katten in Nederland zijn voor hun baasjes als kinderen. Het is daarom vreemd dat schade veroorzaakt door kinderen in het algemeen

wel (aanvullend) verzekerd kan worden en door huisdieren niet. Dit terwijl de ontwikkeling van huisdieren qua groei veel sneller gaat dan bij kinderen en deze vaak alleen in het eerste jaar (als pup of kitten) soms schade in eigen huis aanrichten”, aldus Stefan van den Berg,directeur van Max&Luna.

Schade aan huisdieren ook gedekt

Verzekeraars beschouwen huisdieren vaak als een onderdeel van de inboedel. In totaal keert 70% van de inboedelverzekeraars schade aan huisdieren uit. Een vergoeding wordt dan gegeven als huisdieren gewond raken of gestolen worden. Hier worden echter wel strenge voorwaarden aan verbonden die per verzekeraar sterk variëren.

Meer informatie over dit onderzoek is terug te zien op de onderzoekspagina van het I.I.C. https://www.inboedelverzekering.com/onderzoek-huisdieren-en-inboedelverzekering-2018/

Foto Reaal