Onderzoek Amersfoortse: tijdgebrek bezorgt ondernemer meeste kopsorgen

Tijdgebrek frustreert ondernemers, zo blijkt uit onderzoek van de Amersfoortse. Te weinig tijd voor innovatie, te weinig tijd voor klanten, te weinig aandacht voor de strategie, het vinden van een balans tussen werk en privé en aandacht voor een gezonde leefstijl: het zijn de vijf dilemma’s die ondernemers de meeste kopzorgen bezorgen, zo blijkt uit onderzoek van De Amersfoortse onder duizend ondernemers.

Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat ondernemers momenteel 20% van hun tijd aan innovatie met als voornaamste reden te voldoen aan de wensen van de klant of om de klant te verrassen. Echter, zij geven  aan dat ze graag 55% meer tijd hieraan zouden willen besteden. Ondernemers geven daarnaast aan 47% van hun tijd aan bestaande klanten te besteden en 29% aan nieuwe klanten. Gemiddeld zouden zij 25% meer tijd aan nieuwe klanten willen besteden en 4% minde tijd aan bestaande klanten. Twee van de drie ondernemers is tevreden met het aantal bestaande klanten; driekwart vindt dat men te weinig nieuwe klanten hebben.Verder zeggen ondernemers gemiddeld 17 dagen per jaar aan lange termijn-strategie te besteden., maar zouden dat liever 40% meer doen.

Een andere uitkomst is dat 9 van de 10 ondernemers (zeer) tevreden is over de balans werk-privé. Wel geven zij aan dat zij minder willen werken. Gemiddeld werkt een ondernemer 58 uur in zijn onderneming en wil naar gemiddeld 51 uur. Ruim een derde (36%) van de ondernemers geeft aan meer te werken dan z\e willen om hun bedrijf draaiende te kunnen houden en 50% van de ondernemers die minder willen werken zou meer tijd voor zichzelf willen hebben.Ondernemers vinden van zichzelf dat ze een gezonde leefstijl hebben (80%).: 9 van de 10 zegt voldoende gezond te weten en 86% op regelmatige tijden. Driekwart zegt voldoende te sporten om fit te zijn en zegt naar hun lichaam te luisteren als ze moe zijn. Een van de drie ondernemers heeft een AOV afgesloten om zijn toekomstige inkomen zeker te stellen; een kwart heeft dat niet gedaan, vooral vanwege de kosten

 

 

De top-5 dilemma’s waar ondernemers mee te maken hebben is:
1. Structureel tijd inplannen of ik ben te druk met de dagelijkse gang van zaken
2. Focus op bestaande of nieuwe klanten
3. Tijd vrij maken om te sporten of alleen als ik tijd over heb
4. Ik luister naar mijn lichaam als ik moe ben of ik ga door tot het werk af is
5. Lange termijn of ik leef met de dag