Olaf Sleijpen nieuwe divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars

Olaf Sleijpen wordt per 15 oktober divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars. Ook bij een aantal andere toezichtdivisies wijzigt het management. Olaf Sleijpen (48) is sinds 2011 divisiedirecteur bij DNB. Hij is momenteel divisiedirecteur Toezicht Beleid; daarvoor was hij verantwoordelijk voor het toezicht op pensioenfondsen en beleggingsondernemingen. Hij volgt Thijs van Woerden op als divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars. Thijs van Woerden wordt per 1 november divisiedirecteur Europese Banken. Sleijpen studeerde economische wetenschappen aan de universiteit van Maastricht en promoveerde in 1999 aan de Rijksuniversiteit in Groningen.  Sinds 2007 is Sleijpen ook bijzonder hoogleraar ‘European Economic Policy’ aan de Universiteit van Maastricht.

De Nederlandsche Bank (DNB) voert in de komende periode enkele wijzigingen door in het management van haar toezichtdivisies. Thijs van Woerden wordt per 1 november divisiedirecteur Toezicht Europese Banken. Per 15 oktober wordt  Maarten Gelderman divisiedirecteur Toezicht Beleid. Pieter-Reinier Maat wordt per 15 oktober nieuw benoemd in de functie van divisiedirecteur Toezicht Nationale Instellingen.

Thijs van Woerden (46) studeerde bedrijfseconomie en trad in 2005 in dienst bij DNB, waar hij diverse leidinggevende functies vervulde. Sinds 2012 geeft Van Woerden leiding aan de divisie Toezicht Verzekeraars.Maarten Gelderman (47) studeerde economie aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Hij promoveerde bij de VU. Gelderman werkt sinds 2000 bij DNB in diverse leidinggevende functies. Bij de start van het SSM op 1 november 2014 is Gelderman benoemd als divisiedirecteur Toezicht Nationale Instellingen.Pieter-Reinier Maat (42) studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Maat vervulde diverse functies in de bancaire sector bij ABN AMRO en RBS, waarvan 10 jaar in Londen. Maat is sinds 2016 in dienst bij DNB in de functie van afdelingshoofd ABN AMRO binnen de divisie Toezicht Europese Banken.De functie van divisiedirecteur Europese banken wordt tot 1 november waargenomen door Jan Berndsen. Deze functie kwam vrij na het vertrek van Jos Heuvelman per 1 september naar de AFM. Jan Berndsen is afdelingshoofd binnen de divisie Toezicht Europese Banken.

Foto DNB