OHRA stelt in haar nieuwe merkstrategie de ‘verrassend positieve ervaringen’ van klanten centraal

OHRA stelt in haar nieuwe merkstrategie de ‘verrassend positieve ervaringen’ van klanten centraal. De ‘‘verrassend positieve ervaringen’ van klanten staan  centraal in de nieuwe merkstrategie van Ohra, zo meldt de direct writer op haar website. Een ander onderdeel van de gewijzigde koers is een gemoderniseerd logo en een nieuwe pay-off: ‘Ja, dat is OHRA’.

In een toelichting schrijft Ohra. “Contact met een verzekeraar is meestal niet voor de lol. Mensen stellen zich erop in dat het benaderen van een verzekeraar leidt tot een ingewikkeld en moeizaam traject. De ervaringen van OHRA-klanten zijn echter juist verrassend positief. Zij geven de verzekeraar dan ook een 8,5 of hoger voor klanttevredenheid, zo blijkt uit klantonderzoek.”

Vertrouwen en verbinding

“OHRA is sterk in eenvoud. Dat zijn we al jaren en dat vertaalde zich in ‘direct geregeld’. Maar naast eenvoud zit de kracht ook in onze betrokkenheid en duidelijkheid. Daarmee zijn ervaringen van klanten verrassend beter dan verwacht”, zegt Brenda Gerritsen-Brouns, manager Merk & Communicatie bij OHRA. Daarbij geeft ze aan dat het niet betekent dat het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt, maar dat de ervaring met een verzekeraar zo positief mogelijk is. Deze ervaringen gaat OHRA op impactvolle wijze verbeelden in een nieuw campagneconcept. Deze meer emotionele koers moet uiteindelijk zorgen voor vertrouwen en verbinding, iets wat noodzakelijk is om concurrentievoordeel te halen in een tijd waarin er minder binding is met de klant.

Kilometerverzekering als eerste in nieuw jasje

De eerste campagne vanuit deze nieuwe merkstrategie heeft betrekking op de kilometerverzekering. Een verzekering voor autobezitters die relatief weinig kilometers rijden, waarbij prepaid bundels van 1.000 kilometer per keer worden afgesloten. De verzekeraar speelt daarmee in op de trend van ‘alleen maar betalen voor gebruik’. In de nieuwe reclame van OHRA wordt een nieuw jong stel geïntroduceerd: Matthijs en Roos, die daarmee de opvolgers worden van de ‘pechvogels ’Rob en Els uit de vorige campagnes. Matthijs en Roos  staan net op eigen benen en hebben nog niet veel meegemaakt. Ze beelden zich van alles in wat er mis kan gaan.

 “Dit ‘doemdenken’ wordt met humor uitvergroot, waarbij OHRA uiteindelijk altijd positief verrast en bij Matthijs en Roos een gevoel van opluchting resteert. De campagne is inmiddels  live gegaan op TV, radio, online en op sociale media”, aldus Ohra.