OHRA maakt zorgpremie 2024 bekend: Klanten hebben keuzevrijheid voor fysiotherapeut, ziekenhuis en specialistische kliniek

De maandpremie van de basisverzekering van OHRA Zorg wordt € 145,60 in 2024. Dit betekent een premiestijging van € 9,65 per maand. Hiermee blijft OHRA onder de verwachte gemiddelde premiestijging van het kabinet van € 12,- per maand.  

Maaike van Beijsterveldt, CEO OHRA: “We merken dat klanten eerder dan andere jaren nadenken over hoe hun verzekering er volgend jaar uit moet zien. Nog voordat het ‘overstapseizoen’ begon, namen klanten contact met ons op over de wensen voor hun verzekeringspakket van 2024. Zij vroegen ons bijvoorbeeld of een tandartsverzekering nog nodig is, of wilden hun dekking alvast aanpassen voor 2024.”   

Klanten van OHRA willen keuzevrijheid 

Ook in 2024 biedt OHRA een zorgverzekering waarbij klanten zelf kunnen kiezen waar en door wie zij zich laten behandelen. OHRA klanten mogen naar de zorgverlener waar zij het snelst geholpen worden, ook als dit een specialistische kliniek is.   

Van Beijsterveldt: “Keuzevrijheid betekent dat alle kosten worden vergoed van de zorgverlener naar keuze. Oók als OHRA geen contract heeft met die zorgverlener, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, specialistische kliniek of ziekenhuis. Er geldt alleen een uitzondering voor de geestelijke gezondheidszorg en wijkverpleging. Ga je voor die zorg naar een zorgverlener waarmee we een contract hebben? Dan krijg je nog steeds een volledige vergoeding. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners vergoeden we 75 procent van de rekening, maar nooit meer dan het maximumtarief.”   

Andere voordelen 
Klanten met een OHRA Zorgverzekering profiteren naast keuzevrijheid ook van:  Een pakket gericht op preventie. Dit is onderdeel van de basisverzekering. Met de introductie van OHRA Energiek, met bijvoorbeeld een jaarlijkse persoonlijke gezondheidscheck en een dekking voor een EHBO-cursus, profiteren nu alle verzekerden van preventieve diensten.  Fysio Meeneemservice, waarmee ongebruikte fysiobehandelingen (maximaal 9 behandelingen) vanuit de aanvullende verzekering meegaan naar het nieuwe jaar. Voor maximaal € 1,50 per maand.  Online geestelijke gezondheidszorg, zodat alle verzekerden thuis geholpen kunnen worden bij mentale klachten.  Gratis tandongevallenverzekering (met vergoeding tot € 20.000) bij elke aanvullende verzekering.   


OHRA biedt ook diverse kosteloze diensten voor klanten én niet-klanten. Zo is er voor mantelzorgers de Zorg Assistent, en is er voor hulp bij allerlei levensgebeurtenissen met financiële impact de Budget Assistent. En deze maand introduceert OHRA ook de nieuwe Coach Assistent om aan spanning en stress te werken.   

Collectief aanbod 
OHRA biedt via veel werkgevers en ledenorganisaties een collectieve zorgverzekering aan. Van Beijsterveldt: “Hiervan heb je ook profijt als je níet ziek bent. Zo krijg je standaard bij je collectieve basisverzekering OHRA Gezond, een pakket met preventieve diensten. Dit is nog uitgebreider dan het pakket Energiek; het biedt naast de persoonlijke gezondheidscheck en EHBO-cursus onder andere ook een well-being platform met coach en een online workshop mindfulness. Het pakket OHRA Gezond is bedoeld om beter te ontspannen, zorgen uit handen te geven en geldzaken in balans te krijgen.”