NVVK-certificering opleidingen voor risicoprofessionals van start

Het in 2019 opgerichte register van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) kent strenge toelatings- en opleidingseisen voor risicoprofessionals. Om de kwaliteit van opleidingen voor deze professionals aan te tonen, kunnen opleidingsinstellingen nu het NVVK-certificaat aanvragen.

Omdat het Verbond zich sterk maakt voor een vakbekwaamheidsbouwwerk dat voldoet aan het belang van de klant én het verzekeringsbedrijf, was het platform Risicodeskundigheid nauw betrokken bij de erkenningsprocedure. Risicoprofessionals (of risicodeskundigen) spelen namelijk een belangrijke rol in de verzekeringssector. Zij doen in opdracht van verzekeraars en adviseurs inspecties en inventarisaties bij bedrijven. Op grond van die informatie schat de verzekeraar het risico in. Na weging van de risico-inventarisatie en andere, commerciële en verzekeringstechnische, factoren kan de verzekeraar de klant een passend voorstel doen.

Kwaliteit waarborgen

Maar zonder kwalitatief aanbod van opleidingen en cursussen was het voor risicoprofessionals moeilijker om hun kwaliteit te blijven garanderen en een NVVK-registratie te krijgen. De komst van het NVVK-certificaat voor opleidingsinstellingen moet deze professionals hierbij ondersteunen. Lees meer over het nieuwe NVVK-certificaat op veiligheidskunde.nl