NVGA Congres op 18 april a.s. in teken van ‘Volmachtdata: GOUD waard!

 

Op woensdag 18 april a.s. organiseert de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA) haar jaarlijkse congres. De bijeenkomst staat dit jaar in het teken van het thema: ‘Volmachtdata: GOUD waard!’ Plaats van handeling is dit keer de Werkspoorkathedraal in Utrecht, waar het evenement wordt gehouden van 14.00 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur) en duurt tot 21.30 uur. In een toelichting op het thema zegt de NVGA: ”Data speelt een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks bestaan. Door het slim en goed toepassen van data onderscheidt de volmachtbranche zich in toenemende mate.”

Na het welkomstwoord door NVGA-voorzitter Ron Gardenier over actualiteit, uitdagingen en het toekomstperspectief voor het volmachtbedrijf wordt het thema vanuit verschillende invalshoeken door een drietal sprekers belicht, die daarnaast zullen ingaan op de toepassingsmogelijkheden en gevolgen van Big Data voor de verzekeringsbranche’. De drie sprekers zijn: Harry Langevoort (IBM Watson) over ‘Nieuwe technologieën: wat wordt de positie van de volmacht?’, Bart van der Sloot (Tilburg University) over ‘De (privacy)grenzen van gegevensuitwisseling binnen het verzekeringsdomein’ en prof. ing. Heinz Stower (TU Delft) over ‘De toekomst van de ruimtevaart en de invloed daarvan op het welzijn van de mensheid’.

Tijdens het congres zal tevens de NVGA AM Innovatieprijs worden uitgereikt en is er volop om de stands van verschillende bedrijven te bezoeken en om met branchegenoten bij te praten. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel en walking dinner. In de ochtend vindt de ledenvergadering van de NVGA plaats