NN verkoopt Bulgaarse pensioen- en levenactiviteiten aan KBC

NN Group heeft een overeenkomst bereikt met KBC Groep NV (KBC) om zijn Bulgaarse activiteiten voor een totaalbedrag van 77,7 miljoen EUR te verkopen aan KBC’s Bulgaarse verzekeringsbedrijf DZI.

NN heeft zijn activiteiten in Bulgarije ontwikkeld met pensioen- en levensverzekeringsproducten sinds de introductie op de markt in 2001. NN Bulgaria heeft 138 medewerkers en het klantenbestand bestaat uit meer dan 400.000 particuliere en 400 zakelijke klanten. Het bedrijfsresultaat van de Bulgaarse activiteiten bedroeg in 2020 ongeveer 3 miljoen euro.De verkoop zal naar verwachting de Solvency II-ratio van NN Group met circa 1% -punt verhogen.

Fabian Rupprecht, CEO van NN International Insurance: ‘Na zorgvuldige afweging kwamen we tot de conclusie dat een desinvestering van de Bulgaarse activiteiten in het beste belang zou zijn van onze lokale klanten, zakenpartners en medewerkers. We hebben een rigoureus proces doorlopen om de juiste koper te vinden, waarbij we ons concentreerden op een culturele fit en een interesse in de voortzetting van ons bedrijf. We zijn ervan overtuigd dat KBC goed gepositioneerd is om de Bulgaarse pensioen- en levenactiviteiten verder te ontwikkelen. Deze eigendomsoverdracht is in lijn met de strategie en portfolio-evaluatie van NN, zoals aangekondigd in juni vorig jaar.”

‘De desinvestering van onze Bulgaarse activiteiten verandert niets aan onze focus op de Centraal-Oosterse en Europese regio, aangezien het een van onze belangrijkste groeiregio’s blijft. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om onze collega’s en onze partners in Bulgarije te bedanken voor hun harde werk en waardevolle bijdrage gedurende de afgelopen 20 jaar. We wensen hen het allerbeste met KBC in de toekomst. ”

De transactie is onderhevig aan goedkeuringen door regelgevende instanties en antitrustzaken en zal naar verwachting in de loop van 2021 worden afgerond.