NN haalt per 1 april a.s. mobiele elektronica uit dekking inboedelverzekering

Nationale-Nederlanden haalt per 1 april a.s. de dekking van mobiele telefoons, laptops en tablets mobiele elektronica helemaal uit de inboedelverzekering. In plaats daarvan komt NN op de markt met de Mobiele Elektronicaverzekering, die schade aan elektronica  zowel in huis als daarbuiten dekt.

In een toelichting aan het intermediair schrijft NN: “Schade door vallen en stoten viel al niet meer onder deze dekking (met uitzondering van de Buitenshuisdekking Wereldwijd) sinds februari 2018. De Mobiele Elektronicaverzekering biedt uw klant nu wel weer een dekking bij schade aan mobiele elektronica voor vallen en stoten naast diefstal en waterschade. Uw klant sluit hiervoor zelf (in overleg met u) een losse Mobiele Elektronicaverzekering naast de bestaande Inboedelverzekering. Het is dus belangrijk om dit bij uw klanten met een Inboedelverzekering onder de aandacht te brengen.”

Ook stelt NN dat de verandering mede is voortgekomen vanuit de wensen van de adviseurs, die meer behoefte zou  hebben aan een meer modulaire opbouw van (onder andere) de inboedelverzekering. En daarnaast wil NN haar inboedelverzekering betaalbaar houden, meldt de verzekeraar in VVP. “Wat NN (en ook andere verzekeraars) ziet is dat: consumenten steeds meer mobiele elektronica bezitten, de elektronica steeds geavanceerder en dus duurder is, er steeds meer soorten mobiele elektronica beschikbaar is, de apparaten ook steeds meer wearable en geschikt en/of bestemd zijn om overal mee naar toe te nemen, consumenten op steeds jongere leeftijd beschikking hebben over mobiele elektronica.”