NN benoemt Monique Sueters tot nieuwe CEO AZL en Sitske Mauritsz directeur tot NN Bank Hypotheken & Consumptief Krediet


Monique Sueters (47) wordt per 1 maart 2021 benoemd tot CEO van AZL. Het bedrijf is onderdeel van NN Group en verzorgt de administratie van tientallen Nederlandse pensioenfondsen met ruim 1,5 miljoen deelnemers. Op dezelfde datum wordt bij Nationale-Nederlanden Bank Sitske Mauritsz (54) benoemd tot directeur Hypotheken & Consumptief Krediet. Zij volgt hiermee Sueters op. Maarten van der Tuin, de huidige CEO van AZL, zet zijn carrière voort buiten NN Group.  
 

Monique heeft ruim twintig jaar ervaring in de financiële dienstverlening, zowel aan de bancaire als verzekeringszijde. Sinds 2017 was ze directeur Hypotheken & Consumptief Krediet bij NN Bank en verantwoordelijk voor commercie, product en distributie, operations & IT. Ze zorgde met het hypotheekbedrijf voor groei naar een top 5 positie in Nederland. Tevens stuurde ze bij de bank diverse complexe digitaliserings- en verandertrajecten aan op het gebied van front-, mid- en backoffice. Daarnaast verbeterde ze de klant- en intermediairbediening en integreerde ze de hypotheek en consumptief krediet activiteiten van Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden.

Sueters werkte eerder in diverse (directeur)functies binnen Nationale-Nederlanden, WestlandUtrecht en ING Postbank, waar ze haar loopbaan in 1998 begon. Leon van Riet, CEO NN Life & Pensions en lid van de Managementboard van NN Group: ‘Met het pensioenakkoord op komst willen we met AZL een steviger positie innemen in het veranderende pensioenlandschap. Met de ervaring van Monique op het gebied van verander- en transitietrajecten en de brede pensioenkennis van AZL zal dit worden vorm gegeven. Tevens wil ik Maarten graag bedanken voor de energie en bevlogenheid waarmee hij AZL heeft gepositioneerd en De Nationale APF vorm heeft gegeven.’


  Sitske Mauritsz
De nieuwe directeur Hypotheken & Consumptief Krediet van Nationale-Nederlanden Bank, Sitske Mauritsz, werkt sinds 1991 in de verzekeringsbranche. Ze is begonnen bij NOG Verzekeringen en is vervolgens tot 2015 bij Aegon in diverse directiefuncties werkzaam geweest. Sindsdien was ze als COO werkzaam bij VIVAT Schade & AOV en heeft zij een belangrijke rol gespeeld in de (financiële) turnaround van het schadebedrijf. Zij was verantwoordelijk voor de operatie (acceptatie en schaderegeling), product & pricing en fraudebestrijding. Na de overname van Vivat Schade door Nationale-Nederlanden begeleidt Sitske de migratie.

  Marcel Zuidam, CEO Nationale-Nederlanden Bank: ‘Met de brede ervaring en competenties van Sitske is zij de aangewezen persoon om onze keten Hypotheken & Consumptief Krediet in de volgende fase te gaan leiden. Ook wil ik Monique bedanken voor haar betrokkenheid en toewijding waarmee zij zich de afgelopen jaren voor NN Bank heeft ingezet. Ze laat een professioneel en gezond hypotheekbedrijf achter. Ik wens Sitske en Monique beiden succes in hun nieuwe functies.’
Monique Sueters

Sitske Mauritz