Nieuwe stap voor de Risk Insurance Trainees

De eerste editie van het Risk Insurance Traineeship van de VNAB loopt ten einde. In september 2021 zijn Maartje Wijnker, Jonathan van der Horst, Rutger Cosijnse, Lucas van Berkum, Sintclair White en Tim de Groot gestart en hebben zij gedurende het jaar ervaren hoe uitdagend en interessant het werken in de zakelijke verzekeringsmarkt is.

Veel verschillende organisaties leren kennen, hun netwerk enorm uitgebreid en vanuit het diverse opleidingsprogramma hun kennis en vaardigheden verder ontwikkeld. Nu begint de volgende stap: alle trainees zetten graag hun carrière voort in de branche en gaan o.a. aan de slag bij HDI, Chubb, Nationale-Nederlanden, Meijers en Marsh.

Jonathan: “Het Risk Insurance Traineeship was voor mij de ultieme mogelijkheid om mijzelf een jaar lang uit te dagen. Zowel professioneel en vaktechnisch als persoonlijk. Het was een jaar waarin ik ben geënthousiasmeerd voor de verzekeringsbranche. Dit traineeship laat heel goed zien hoe divers, dynamisch en sociaal de branche is.Je bent niet standaard dag in dag uit aan de lopende band risico’s aan het uitzetten/accepteren of schades aan het behandelen. Binnen de branche, gaat men met elkaar in gesprek. Zo ben je dagelijks in contact met collega’s en concullega’s om te sparren over lastige risico’s of dekkingsvragen.”

Hij vervolgt: “Daarnaast zie je dat de branche steeds meer bezig is met innovatie:

  • De data-analyse wordt steeds belangrijker, waardoor de vraag naar data specialisten binnen de branche steeds groter wordt en huidige systemen steeds efficiënter worden gemaakt;
  • Bedrijfsculturen worden gemoderniseerd en de bedrijven treden steeds meer naar buiten toe met hun visie;
  • Ontwikkelingen binnen andere branches worden steeds beter gesteund doordat betere verzekeringen het mogelijk maken om te ondernemen en verandering te realiseren.

Het uiteindelijke product van de branche blijft natuurlijk hetzelfde. Een papiertje als bewijs van een verzekering. Maar de complexe route die wordt afgelegd om dat ‘simpele papiertje’ af te kunnen geven, is ontzettend interessant”, aldus Jonathan, die verder aangeeft dat het enthousiasme dat het Risk Insurance Traineeship bij hem heeft gewekt en  heeft klaargestoomd om de branche te betreden als één van de nieuwe young professionals. Na het Traineeship start ik mijn carrière bij HDI Global, waar ik toevallig het Traineeship ook ben begonnen.”