Nieuwe editie VNAB mentoring programma Match InSurance

  Dit jaar gaat de VNAB weer van start met Match InSurance, het organisatie overstijgende mentoring programma. Hierbij worden Young professionals met een beginnende carrière (mentees) in de coassurantiemarkt worden gedurende acht maanden gekoppeld aan de spreekwoordelijke ‘oude rotten’ (mentoren) uit het vak.   In deze periode komen de koppels in verschillende settings bij elkaar om kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en om een breder netwerk op te bouwen. “Een ideale manier voor de young professionals om zich op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen en hun netwerk te vergroten, daarnaast doen de seniors inspiratie op van de jongeren”, aldus de VNAB.

Deelnemen als mentor of mentee
In een toelichting schrijft de VNAB: “Mentoring is een vorm van begeleiding en netwerken. Het levert een wezenlijke bijdrage aan de groei en succes van een ander. Mentoring geeft erkenning en herkenning. De mentor stimuleert en is een luisterend oor voor de mentees. De mentees bereiken hun doelen sneller wanneer zij steun en stimulans krijgen van iemand die hetzelfde pad al eerder heeft doorlopen. De kracht van mentoring zit in het feit dat alle betrokkenen er baat bij hebben. De mentee krijgt meer zelfvertrouwen en het gevoel er niet alleen voor te staan. De mentor kan zijn eigen vaardigheden als leider, trainer en coach verder ontwikkelen. Als mentee heb je na afloop van het traject een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en ontvang je van jouw mentor een aanbeveling op je LinkedIn profiel.”

Hoe werkt het?
Dit mentoring programma koppelt seniors aan young professionals van verschillende type leden en organisaties in de markt. Zo krijgen beiden een brede kijk op de verschillende facetten van de coassurantiemarkt. Het programma is gericht op het aanboren van de kennis en ervaring van onze mentoren om de mentees te helpen bij het bereiken van hun ontwikkelings- en/of carrièredoelen, zoals presenteren, communiceren, netwerken, zichtbaarheid vergroten en leren structureren.

Het programma start op donderdag 24 juni met een kick-off bijeenkomst die wordt verzorgd door twee coaches om zowel de mentoren als de mentees een goede start te geven. Daarna volgen de persoonlijke ontmoetingen, netwerkbijeenkomsten (indien mogelijk) en een tussentijdse inspiratiesessie. Het traject wordt afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst waarbij ervaringen worden gedeeld en handvatten worden gegeven om het geleerde toe te blijven passen, ook in de toekomst.

Wat wordt verwacht van mentoren en mentees?
Koppels committeren zich acht maanden aan elkaar, waarbij ieder duo ten minste zesmaal samenkomt voor persoonlijke ontmoetingen en netwerkmomenten, zoals deelname aan netwerkbijeenkomsten (indien mogelijk fysiek), webinars, koffie-momenten met bijvoorbeeld andere collega’s van de mentor, etc. Daarnaast organiseert de VNAB de drie bovengenoemde gezamenlijke bijeenkomsten voor de mentoren en mentees.  

    Informatie voor mentoren
Als mentor bent u: Werkzaam bij een VNAB-lid (verzekeraar, makelaar, expertisebureau of advocatenkantoor) Minimaal 35 jaar oud, werkzaam in een senior functie Minimaal 12 jaar werkzaam (relevante werkervaring) Minimaal 9 keer beschikbaar zijn voor de gesprekken en bijeenkomsten Bereid om persoonlijke handvatten aan de mentee aan te reiken Bereid om op verzoek ervaringen te delen t.b.v. de promotie van het Match InSurance programma Bereid om een aanbeveling op LinkedIn van de mentee te plaatsen  

  Informatie voor mentees  Als mentee ben je: Werkzaam bij een VNAB-lid Tussen de 1 à 5 jaar werkzaam (binnen de coassurantie) Maximaal 30 jaar oud Minimaal 9 keer beschikbaar voor de gesprekken en bijeenkomsten Verantwoordelijk voor het nemen van eigen initiatief richting de mentor t.b.v. je persoonlijke ontwikkeling Bereid om op verzoek ervaringen te delen t.b.v. de promotie van het Match InSurance programma
 
Aanmelden
Geïnteresseerd?  Aanmelden als mentor of mentee? U kunt zich tot uiterlijk 16 maart via onderstaande button aanmelden. Heeft u nog vragen over het programma, kijk dan op de website – https://www.vnab.nl/nl-NL/Werken-in/match-insurance?utm_medium=email of neem contact op met Martine Laarman via m.laarman@vnab.nl of 010-2532008.  

Aanmelden als mentor: https://m6.mailplus.nl/wpMNIMEuiUd4-3676-260391-422729-ZrRdTh67JEKehpS?utm_medium=email;  
aanmelden als mentee: https://m6.mailplus.nl/wpt6vwmJWbe7-3678-260391-422729-ZrRdTh67JEKehpS?utm_medium=emailAanmelden mentoren    es    
Een eerdere groep mentoren en mentees