Nieuwe editie Coassurantie & Verzekering start maart 2019

Op 18 maart 2019 start een nieuwe editie van de opleiding Coassurantie & Verzekering, aangeboden door Erasmus Academie. Deze unieke opleiding -de enige in haar soort- wordt wegens succes voor de derde keer aangeboden en is geschikt voor zowel verzekeraars als schadebehandelaars.

Coassurantie & Verzekering biedt een compleet overzicht van de coassurantiemarkt, de spelers en het spel. Het combineert juridische bepalingen uit het verzekeringsrecht met traditionele gebruiken en recente ontwikkelingen, zoals volmachten, pools en layering. Naast de theorie is er veel aandacht voor de werking in de praktijk. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de formulering van polisclausules, de vormgeving van het makelaarsdossier en de uitleg van coassurantieovereenkomsten. Daarnaast worden veel verschillende verzekeringen behandeld en ook brancheoverschrijdende aspecten, zoals de to follow-clausule.  Per onderwerp worden de juridische achtergrond, de werking in de praktijk en de belangrijkste ontwikkelingen en trends besproken. De deelnemers krijgen zo meer grip op hun eigen werk en verbeteren de samenwerking met branchegenoten.

Behalve door prof. Mop van Tiggele, hoogleraar verzekeringsrecht en tevens Academic Director van de opleiding, wordt les gegeven door van docenten met uitgebreide ervaring in de coassurantiepraktijk. Na de kick-off op maandag 18 maart 2019 vindt de cursus op de volgende dinsdagen plaats: 19 maart, 2 april, 16 april, 14 mei, 28 mei, 11 juni en 18 juni. 

Voor meer info en aanmelden neem contact op met: Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen: E-mailadres:vandenheuvel@erasmusacademie.nl,  tel. +31 (0)10-4088687. Meer informatie over het programma en het inschrijfformulier vindt u ook op deze pagina:  www.eur.nl/erasmusacademie/cursus/coassurantie-verzekering.