Nieuwe directie Anker Insurance Company


Met ingang van 1 februari jl. heeft  Anker Insurance Company een nieuwe driekoppige directie, die bestaat uit Annemiek van Dijk-Bos (Algemeen Directeur), Norbert Schuur (Financieel Directeur) en Joris Bos (Technisch Directeur). Alle drie de bestuursleden komen it de gelederen van Anker Insurance Company. Annemiek begon haar carrière binnen Anker in 2008 en werd in 2019 COO. Norbert was in 2002 werkzaam als Manager Finance &Control. Joris kwam in 2020 naar Anker als Manager ICT.

Per 1 februarijl. is Sjoerd Zijlstra teruggetreden  als CEO bij Anker Insurance Company. Na 15 jaar bijgedragen te hebben aan de uitbreiding van Anker, heeft hij besloten om verder te gaan en nieuwe horizonten te verkennen. Voorzitter van de Raad van Commissarissen Martijn Steenkamp: “Sjoerd mag erg trots zijn op zijn indrukwekkende bijdrage aan de significante groei en het succes van Anker. In zijn tijd bij de Raad van Bestuur is de omzet van Anker Verzekeringsmaatschappij bijna vertienvoudigd. Van een bescheiden lokale nicheverzekeraar heeft Anker zich ontwikkeld tot een Internationaal opererend bedrijf, klaar voor de toekomst. Dankzij een structurele uitbreiding van het aanbod van verzekeringsoplossingen heeft Anker een sterkere positie in de markt kunnen verzekeren.”
 
Medebestuurslid Annemiek van Dijk-Bos: “Sjoerd laat ons een gezonde en solide organisatie achter met een sterk maatschappelijk imago. En met een groot groeipotentieel. In de toekomst gaan we zelfstandig maar in samenwerking met onze partner De Goudse verder om ons bedrijf verder uit te breiden.”

Anker Insurance Company is een nicheverzekeraar en specialist en biedt verzekeringen en diensten aan maritieme werkgevers en verzekeringsoplossingen op het gebied van rechtsbijstand, reizen en vrije tijd. Anker Insurance Company heeft een premievolume van +/- €40miljoen  en is sinds 1 april 2022 onderdeel van De Goudse
 
Bij de foto: v.l..n.r.  Norbert SchuurAnnemiek van Dijk-BosJoris Bos )