Niet doorgaan tennistoernooi Wimbledon kost verzekeringsbranche £ 114 miljoen

De niet doorgaan van het beroemde Wimbledon- grand slam tennistoernooi één van de vele evenementen die noodgedwongen werden  geannuleerd als gevolg van het Coronavirus, maar is een van de weinige events die verzekerd zijn tegen pandemieën zoals Covid-19. De schadeclaim zal naar verwachting in totaal £ 114 miljoen bedragen (omgerekend ruim 131,5 miljoen), zo hebben analisten  van GlobalData. Tot de verzekeraars op de post behoren volgends Brits evakbladen naast Lloyd’s ( Beazley, Hiscox, ProAssurance (Syndicate 6131) en Talbot ), AIG, Argo, Chubb, Hannover Re, Tokio Marine HCC, Munich Re en Swiss Re. Marsh is de makelaar. 

.

Wimbledon heeft sinds de SARS-uitbraak in 2003 jaarlijks ongeveer £ 1,5 miljoen aan verzekeringspremies betaald. Ben Carey-Evans, een verzekeringsanalist bij GlobalData, zei dat de organisatoren van het evenement gedurende de 17 jaar dat de pandemie-dekking is verleend ongeveer £ 25,5 miljoen aan premie hebben betaald.

GlobalData zegt  dat Wimbledon ongeveer $ 160 miljoen aan mediarechten, $ 151 miljoen aan sponsoring en meer dan $ 52 miljoen aan kaartverkoop zal verliezen door de annulering van het 2020-toernooi. Met besparingen op prijzengeld ter waarde van bijna $ 39 miljoen en personeelskosten, zegt GlobalData dat het evenement ondanks de verwachte uitbetaling van de verzekeringsgelden nog steeds netto verlies zal lijden. Volgens Carey-Evans verwacht dat er in het vervolg meer organisatoren van sport en andere evenementen het voorbeeld van Wimbledon zullen volgen en  dat een pandemie-verzekering meer mainstream zal worden.