NIBE-SVV: Wft-examentraining in de Virtual Classroom

In maart 2020 komt NIBE-SVV met een innovatieve nieuwe leeromgeving: de Virtual Classroom. Deze virtuele lesruimte wordt speciaal ingezet voor de Wft-examentrainingen en combineert het gemak van studeren op afstand met de voordelen van klassikaal leren, licht NIBE-SVV toe.  “Met de Virtual Classroom kunt u de examentraining volgen waar u maar wilt. Ideaal wanneer er geen trainingslocatie in de buurt is of u niet in de gelegenheid bent om naar een trainingslocatie te reizen. Door vanuit huis te studeren bespaart u bovendien reistijd en bent u natuurlijk geen reiskosten kwijt.”

De Virtual Classroom combineert volgens het opleidingsinstituut het beste van de klassikale en de online wereld. Cursisten kunnen de bijeenkomst vanuit huis live bijwonen. Zij bevinden zich in een online ruimte met een docent en medestudenten en kunnen vragen stellen en de dialoog aangaan. Er is dus volop interactie mogelijk met de groep en de docent,

Hieronder zet NIBE-SVV de voordelen van de Virtual Classroom op een rij

  • studeren vanuit huis: u hoeft niet naar een locatie elders in het land;
  • tijdsbesparing: geen reistijd (meer tijd voor andere dingen);
  • live-verbinding: klassikale ervaring, net als in een fysieke lesomgeving;
  • interactief: stel vragen aan de docent en werk samen met medestudenten;
  • geen reiskosten (én vriendelijker voor het milieu);
  • kleine groepen: maximaal 16 personen;
  • nog een klein pluspunt: de trainingen worden minder snel geannuleerd vanwege te weinig deelnemers. Cursisten uit het hele land kunnen namelijk bij elkaar in een groep worden geplaatst.

Meer weten? Wilt u weten voor welke Wft-opleidingen u een examentraining kunt volgen in de Virtual Classroom? Of wilt u meer informatie over deze virtuele leeromgeving? Op de website van NIBE-SVV leeft u er meer over. Bekijk ook de video, met een demonstratie van de Virtual Classroom.