Nh1816 Verzekeringen ondertekent manifest Duurzaam Schadeherstel

. Met het ondertekenen van het manifest Duurzaam Schadeherstel laat Nh1816  weten het van groot belang te vinden dat bedrijven die voor hen de schades herstellen dit ook duurzaam doen. Duurzaam Repareren is verheugd met de ondertekening. “Het is van belang dat verzekeraars en andere opdrachtgevers het signaal afgeven dat zij alleen zaken willen doen met duurzame bedrijven. Men kan dit zien als het nemen van de verantwoordelijkheid in de waardeketen, maar het is natuurlijk ook zo dat bedrijven die duurzaam repareren hen continuïteit bieden”: zegt Harry Filon van de stichting.

In een toelichting stelt NH1816 niet de hoogste winst na te streven maar zaken te doen in het belang van haar stakeholders. “Vanuit die coöperatieve gedachte wordt een groot gedeelte van de winst terug gegeven aan de samenleving. Samen met de lokale adviseurs worden goede doelen projecten gefaciliteerd en gefinancierd. Daarnaast worden via Stichting Goede Doelen Nh1816 kleine regionale maar ook grotere landelijke doelen gesteund. .”

Naast een goede verzekering kiezen steeds meer consumenten juist hierom voor Nh1816. Het is dan ook logisch dat Nh1816 kiest voor duurzame bedrijven wanneer schades van de klanten hersteld moeten worden. “Schade is al vervelend genoeg, laten we vooral niet ook nog het milieu en de samenleving daarmee belasten: zegt Hans de Waard manager verzekeringen. “Het is dus niet meer dan logisch dat wij het manifest mede ondertekenen. Wij willen graag een duurzame relatie aangaan met schadeherstellers, maar dat kan alleen als zij duurzaam repareren”.