Nh1816 en De Goudse doneren 38.000 mondkapjes

Nh1816 en De Goudse doneren in totaal 38.000 ffp2 gecertificeerde mondkapjes voor lokale ziekenhuizen en zorginstellingen. De eerste 25.000 mondkapjes zijn uitgeleverd, 13.000 aan Groene Hart ziekenhuis in Gouda en 12.000 stuks aan het Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar. De overige exemplaren zullen komende week hun weg vinden naar locaties die ze goed kunnen gebruiken.

Henk Schipper (rechts op foto) van Noordwest Ziekenhuisgroep is maar wat blij met deze schenking. “Wij gebruiken momenteel 1.000 mondkapjes per dag en kunnen hiermee 12-14 dagen voort. We zijn dankbaar dat er aan ons en het zorgpersoneel wordt gedacht. Namens het personeel bedankt. Zo kunnen zij hun werk veilig doen.”, aldus Schipper enthousiast. Deze donatie is in samenwerking met Frank Boute van assurantiekantoor Intergroep uit Oisterwijk tot stand gekomen. Boute heeft, naast zijn assurantiekantoor, veel zakelijke contacten in China. Vanuit deze contacten kreeg hij het voor elkaar een groot aantal mondkapjes naar Nederland te krijgen. Boute, “Het was een grote logistieke klus, maar het is geweldig! Ik ben trots dat wij dit met elkaar kunnen organiseren”

Vanuit de goede samenwerking met Intergroep heeft Nh1816 besloten een deel van de zending te adopteren en te doneren aan ziekenhuizen en goede doelen. Lex Verëll, directievoorzitter Nh1816, vertelt, “Nh1816 is een coöperatieve verzekeraar en staat midden in de samenleving, die het momenteel zwaar heeft. Wij doen graag iets terug, waar hulp het hardst nodig is.”Bernardo Walta, directeur commercie bij De Goudse: “In deze bijzondere tijden moet je elkaar waar mogelijk proberen te helpen.”.

.