Nexus neemt kredietverzekeraar Equinox Global over

 

Nexus Groep heeft gisteren (17 juli jl.) de overname bekend gemaakt van Equinox Global Ltd bekend gemaakt, de in 2009 opgerichte snel groeiende kredietverzekeraar die 135 medewerkers telt verspreid over kantoren in

Londen, New York, Parijs, Hamburg en Breukelen, waar drie medewerkers werkzaam zijn onder leiding van directeur Frank Masseling. De daadwerkelijke overname, die de activiteiten omvat van  de Lloyd’s Coverholder inclusief alle andere entiteiten van de Equinox Groep, zal gedurende 2017 plaatsvinden. “Equinox Global is sinds 2014 actief op de Nederlandse markt als kredietverzekeraar, gespecialiseerd in kredietverzekering voor grotere bedrijven en multinationals. Door de overname door Nexus kunnen we sneller doorgroeien”,  zegt Frank Masseling, die in dat jaar de Nederlandse vestiging heeft opgezet.

Nexus Groep heeft kantoren in Londen, Frankrijk, Duitsland, Nederland, USA, Italië, Hong Kong en Ierland en heeft 135 mensen in dienst. Daarmee is het naar eigen zeggen één van de grootste en meest winstgevende volmachthouders in het Verenigd Koninkrijk. Na de overname zal Equinox  worden gesteund door de oprichters en het managementteam dat bestaat uit directievoorzitter Steen Parsholt , CEO Mike Holley en Rob Crampton en Vicki Harrison. “Daarnaast worden Beazley en de oprichters van Equinox aandeelhouders in Nexus met als doel om de business verder te ontwikkelen en te laten groeien. Equinox zal blijvend worden ondersteund met capaciteit door Beazley, voorheen de grootste aandeelhouder, door middel van een 10-jarige overeenkomst”, aldus Nexus en Equinox in een persbericht.

De combinatie van Nexus CIFS en Equinox heeft een winstgevend premievolume van £ 60 miljoen (68,21 miljoen euro, red) . “De business van Equinox en Nexus CIFS is complementair met heel weinig overlap, zowel wat betreft het productaanbod als de geografische focus. Dit resulteert in uitstekende mogelijkheden om verder nationaal en internationaal te groeien”, aldus ColinThompson, oprichter en executive chairman van Nexus. Mike Holley, Chief Executive Officer van Equinox Global, voegt toe: “Deze overname zal Equinox in staat stellen om de groei te versnellen en om ons productaanbod uit te breiden in alle landen waar we een kantoor hebben. Gecombineerd zullen Nexus CIFS en Equinox in staat zijn om verandering in de wereldwijde kredietverzekeringsmarkt te bewerkstelligen. We zien enorme kansen met betrekking tot het productaanbod van Nexus CIFS. Hiermee kunnen we de investeringen, die we hebben gedaan in ons internationale kantorennetwerk en infrastructuur, te gelde maken.”