Nederlands bedrijf draagt bij aan krachtige internationale groei HDI Global SE

 

HDI Global SE heeft in de eerste helft van dit jaar een krachtige premiegroei geboekt: met 3,7% naar 2,90 miljard euro tegen 2,80 miljard euro  in dezelfde periode in 2017. De netto-omzet steeg zelfs met 6,5% van 1,16 miljard naar 1,24 miljard euro. Volgens de verzekeraar draagt vooral de internationale groei bij aan de verbeterde resultaten, waarbij zij met name Nederland, Frankrijk, Griekenland en Australië noemt.

Mede door een forse toename van het vooral aan brandschades uitgekeerde bedrag werd een negatief verzekeringstechnisch resultaat geboekt van 28 miljoen euro tegen + 32 miljoen euro in de eerste helft van 2017. Het schaderatio liep daardoor op van 76% naar 81,3% en de combined ratio van 97,2% naar 102,3%.  “Met ons ‘20/20/20’- programma willen we de winstgevendheid in onze  brandbusiness herstellen.  Ons doel is in 2020 het premie/risico-ratio met 20% te verbeteren bij 20% van onze industriële programma”, stelt CEO Christian Hinsch.

RvB-lid Edgar Puls vult aan: “Lage premies in de industriële brandtekening zijn ontoereikend gebleken om het hoofd te kunnen bieden aan de uitgaven aan schadeclaims in de afgelopen jaren, wat heeft geleid tot aanzienlijke verliezen in dit segment. Om die reden is HDI Global SE voornemens de premies te verhogen in dit segment, dekking en voorwaarden aan te passen, en ons aandeel te verminderen in ondergetarifeerde risico’s. Onze ervaring met data heeft eerder aangetoond dat we in staat zijn onze geplande maatregelen succesvol te implementeren en de brandtekening weer rendabel te maken.”