Nederlander verkiest financiële zekerheid boven gezondheid

 

Nederlanders vinden financiële zekerheid de allerbelangrijkste zekerheid (86%), zelfs belangrijk dan zekerheid over zijn of haar gezondheid (81%), sociale contacten (71%), relatie (67%) of werk (62%). Dat is één van de uitkomsten uit een onderzoek door onderzoeksbureau MWM2 in opdracht van verzekeraar De Vereende.

Daaruit blijkt verder dat 50% van de respondenten zich zeker zeggen te voelen over zijn financiële situatie, 65% over zijn of haar relatie, 41% over de gezondheid en 43% over zijn of haar werk. Bijna drie van de vijf (59%) reflectanten  vinden dat zij zelf de meeste invloed heeft op zijn of haar gevoel van zekerheid en 41% op het gevoel over de financiële zekerheid, op ruime afstand gevolgd door de overheid (13% resp 20%),  de economie (9% resp 14%),  sociale contacten/vrienden (8% resp 2%) en de werkgever (5% resp.) en pensioenfonds/levensverzekeraar (5%resp 8%). De invloed van schadeverzekeringen is met 1% verwaarloosbaar.

Andere uitkomsten zijn dat 60% het heel belangrijk vindt dat men goed verzekerd is en 35% belangrijk en dat bijna de helft (47%) iets tot veel zekerder voelt over de financiële situatie dan drie jaar geleden en 16% iets/veel minder zeker. Wat de verwachtingne betreft over drie jaar zij die cijfers  53% resp 17%.