Nedasco lanceert eigen arbodienst voor het MKB

Nedasco heeft haar eigen arbodienst voor het MKB gelanceerd: ArboNext. Waarom nu? Verzuim in het MKB is in de afgelopen jaren toegenomen. Daarbij vindt Nedasco dat er nog een specifieke arbodienst voor het MKB mist die volledig fungeert als belangrijkste schakel tussen werkgever en werknemer.  “Door náást de ondernemer te gaan staan wil Nedasco de beste serviceprovider voor zakelijke verzekeringen worden. Een eigen MKB arbodienst draagt hier aan bij.”

Daarnaast speelt de complexiteit van de verantwoordelijkheid die de werkgever moet dragen, bij de uitvoering van de Arbowet, ook een grote rol. ArboNext ontzorgt en begeleidt de werkgever. De verzuimcoach is altijd de vaste schakel tussen werkgever en werknemer en verdiept zich goed in de situatie. Nedasco is van mening dat ArboNext een goede aanvulling is op de bestaande arbodiensten waar Nedasco op dit moment mee samenwerkt.

ArboNext helpt het MKB met grip op structurele inzetbaarheid van werknemers. ArboNext brengt verzuimrisico’s in kaart en informeert de werkgever en werknemer meteen. In het geval van verzuim schakelt ArboNext een eigen landelijk netwerk van bedrijfsartsen, arbeids- en organisatiedeskundigen, psychologen en mediators in.

Tijdens het verzuim is er één vast aanspreekpunt en één digitaal werkgeversportaal (Xpert Suite) waar alle informatie terug te vinden is omtrent het verzuim. Het vaste aanspreekpunt van ArboNext werkt in het verlengde van de bedrijfsarts, waardoor het mogelijk is om snel advies te geven over herstel en werkhervatting. ArboNext maakt gebruik van één werkgeversportaal. “Hierdoor is één verzuimmelding al voldoende om alle betrokken partijen zoals verzekeraar, arbodienst en het UWV te informeren. Alle acties, documenten en afspraken voor de werkgever en werknemer zijn in één oogopslag te vinden”, aldus Nedasco.