Nationale-Nederlanden ook dit jaar trotse partner van Dutch Dance Quiz

Op vrijdag 15 oktober keert Dutch Dance Quiz terug met een gloednieuwe liveshow: ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’. Wat vorig jaar begon als interactieve televisiequiz, is volgende maand tijdens Amsterdam Dance Event als liveshow in het Internationaal Theater Amsterdam te ervaren. In een twee uur durende show nemen twee teams, met onder meer radio dj Sander Lantinga en dance iconen als DJ Jean en Dano, het tegen elkaar op om hun dancekennis te testen.

Nationale-Nederlanden draagt ook dit jaar weer bij n aan het samenbrengen van danceliefhebbers en een ode te brengen aan de rijke Nederlandse dancecultuur. “Nationale-Nederlanden vindt het belangrijk om kunst en cultuur voor mensen van alle leeftijden en achtergronden toegankelijker te maken. Sinds 2018 is NN de trotste partner van het NN North Sea Jazz Festival. Ook ondersteunt NN uiteenlopende tentoonstellingen in Nederland, stimuleert culturele initiatieven en draagt bij aan het behoud van cultureel erfgoed”, aldus de verzekeraar.

De Nederlandse elektronische dance muziek heeft een geschiedenis van 30 jaar en kenmerkt zich door creativiteit, inclusiviteit, innovaties, ondernemerschap en durf. De dance muziek, de festivals en de clubs brengen mensen samen van alle leeftijden en achtergronden. Dutch dance is onmiskenbaar een belangrijk onderdeel van het Nederlandse culturele erfgoed. Bezoekers worden bij ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ getrakteerd op unieke momenten uit de dance-kroniek. Quizrondes worden ingeleid met iconische, originele relieken en museumstukken, zoals de eerste synthesizer van Armin van Buuren waar zijn hit ‘Blue Fear’ op werd gemaakt, maar ook de originele Roland 909 van Lucien Foort of de gouden platen van 2 Unlimited. Dit alles gaat gepaard met verrassende intermezzo’s tussen de quizrondes die worden begeleid door de band The Golden Era. Voor meer informatie en ticketverkoop www.dutchdancequiz.nl en www.ita.nl.

  Cultuursponsoring

Nationale-Nederlanden, onderdeel van NN Group, wil een positieve bijdrage leveren aan de samenleving, onder andere door maatschappelijke projecten te ondersteunen. Zo werken we samen met vele culturele partners. Daarmee willen we kunst en cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek. We zijn hoofdpartner van NN North Sea Jazz en het Mauritshuis in Den Haag en ondersteunen de Kunsthal Rotterdam, het Kunstmuseum in Den Haag en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Ook reiken we jaarlijks de NN Art Award uit tijdens Art Rotterdam aan een veelbelovend kunstenaar.