Nationale Nederlanden investeert in platform voor preventieve mantelzorgondersteuning

Nationale-Nederlanden verzelfstandigt de start-up Zorggenoot. NN Ventures neemt als medeoprichter een minderheidsbelang. Zorggenoot is een platform dat werkgevers helpt om hun medewerkers te ondersteunen bij mantelzorgtaken. Het neemt de regel- en uitzoektaken uit handen van mantelzorgers, waardoor zij meer tijd hebben voor hun naasten. ‘We vinden het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen. Zij spelen een cruciale rol in onze samenleving,’ zegt Jeroen Vermeulen, CEO Zorggenoot. 

  Werkgevers spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van werkende mantelzorgers. Zij kunnen hen helpen om de mantelzorgtaken op een goede manier te combineren met hun werk. Mantelzorgers zijn gemiddeld vier uur per week kwijt aan regel- en uitzoektaken. Daarnaast vinden zij vaak de bestaande oplossingen niet. Zorggenoot is opgericht om hierin verandering te brengen en te voorkomen dat er geen overbelasting ontstaat door de zorg voor een naaste.  

  De informele zorg zal de komende 15 jaar steeds belangrijker worden. Jeroen Meijers, directeur van NN Ventures: “Binnen het investeringsthema “zorgeloos pensioen” van NN Ventures is mantelzorg één van de maatschappelijke uitdagingen rondom vergrijzing. Met het minderheidsbelang en een investering van Nationale-Nederlanden kan uitbreiding plaatsvinden van de dienstverlening en meer mantelzorgers worden ondersteund.”

  “We vinden fantastisch dat Nationale-Nederlanden in Zorggenoot investeert’, zegt Jeroen Vermeulen, tevens oprichter van Zorggenoot. ‘Dit betekent dat we onze dienstverlening verder kunnen uitbreiden en nog meer mantelzorgers kunnen ondersteunen.’ “

  Zorggenoot biedt een breed scala aan diensten, waaronder:
– Regel- en uitzoektaken uit handen nemen 
– Informatie en advies over mantelzorg en bestaande oplossingen
– Verbinding tussen mantelzorgers onderling