Nationaal Verbond van Verzekeraars van Oekraïne sluit zich aan bij Insurance Europe als geassocieerd lid

De Nationale Vereniging van Verzekeraars van Oekraïne (NAIU) heeft zich als geassocieerd lid aangesloten bij Insurance Europe, zo heeft de Europese federatie van verzekeraars bekendgemaakt. “Wij zijn verheugd onze collega’s van de NAIU in onze federatie te verwelkomen. Wij kijken uit naar onze toekomstige betrokkenheid bij de vele belangrijke kwesties die onze sector aangaan, en zijn vereerd om samen met hen op te treden in deze moeilijke tijden”, zegt Andreas Brandstetter, voorzitter van Insurance Europe.

“Wij zijn dankbaar en trots om deel uit te maken van een gerespecteerde vereniging die via 36 aangesloten verenigingen 922.000 werknemers en meer dan 4.900 verzekerings- en herverzekeringsmaatschappijen van alle soorten en maten vertegenwoordigt, die goed zijn voor ongeveer 95% van de totale Europese premies”, aldus de Oekraïense vereniging, die .het lidmaatschap van Insurance Europe ook bestempelt als ‘een belangrijke stap naar de correcte uitvoering van de Europese wetgeving door Oekraïne.

In een onlangs op de website van de NAIU gepubliceerd artikel wordt commentaar gegeven op de activiteiten in het jaar dat verstreken is sinds het begin van de agressie tegen Oekraïne:””Een uiterst moeilijk jaar voor Oekraïne en de verzekeringsmarkt kan kort worden gekarakteriseerd als een weg van paniek naar ontwikkeling en planning. De oorlog heeft het doel en de principes van de NAIU-gemeenschap niet beïnvloed: we blijven onze activiteiten richten en steunen de regelgever op de weg naar de vorming van een solvabele, duurzame, concurrerende verzekeringsmarkt in Oekraïne met een goede bescherming van de rechten van consumenten van verzekeringsdiensten.”