Munich Re voegt zich bij lijstje verzekeringsbedrijven dat zich terugtrekt uit Rusland

Herverzekeraar Munich Re heeft zich geschaard in het rijtje verzekeringsbedrijven dat heeft aangekondigd zich terug te trekken uit  zijn activiteiten in Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne.”Bestaande contracten in Rusland en Wit-Rusland zullen niet worden verlengd”, zegt het in München gevestigde bedrijf woensdag op zijn website. Hetzelfde geldt voor de investeringen van Munich Re in de regio.

Uitzonderingen zullen alleen worden gemaakt als het beëindigen van zaken “negatieve gevolgen zou hebben voor personen of bedrijven die bescherming verdienen” en op voorwaarde dat dit toelaatbaar zou zijn onder de huidige sancties, legde het bedrijf uit.

 “De gebeurtenissen van de afgelopen dagen hebben ons allemaal diep geschokt”, aldus Joachim Wenning, chief executive van Munich Re, in een verklaring. “De invasie van Rusland is een schending van het internationaal recht.’Munich Re sprak ook zijn steun uit voor de sancties die westerse landen aan Moskou hebben opgelegd, “ook in de wetenschap dat ze niet zonder gevolgen zullen blijven voor onze nationale economieën.”