Mop van Tiggele 15e winnaar VNAB Award

 

Mop van Tiggele- van der Velde, hoogleraar verzekeringsrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Radboud Universiteit in Nijmegen, heeft de VNAB Award gewonnen. Tijdens het 15e marktdiner van de VNAB, dat gisteren plaatsvond in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee ontving zij de award, een kristallen karaf met inscriptie, uit handen van Danny van der Eijk, bestuursvoorzitter van de VNAB.. Naast haar huidige hoogleraarschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen, was Mop ook werkzaam bij de VNAB. Hier heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de kennispijler van de VNAB zoals het opzetten van de tweewekelijkse Lunch & Learns en de vakbekwaamheidstool.

“…The morning after… Toekenning van de VNAB Award nog wat laten bezinken. Fijne blijk van waardering, helemaal als je bedenkt dat ik m’n werk toch al zo graag doe..” , schrijft zij vanochtend op haar LinkedIn-pagina.  Zij is de 15e winnaar van de VNAB Award, die traditiegetrouw tijdens elk marktdiner wordt uitgereikt aan iemand die gedurende vele jaren wordt toegekend aan iemand die gedurende vele jaren een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de coassurantiemarkt.

Mop van Tiggele is de 15 e persoon die de VNAB Award heeft ontvangen. Michel Schaft, Paul Soeteman, Kees Krijgsman, René Mandos, Gerda Spreeuwenberg, Pim Polak Schoute , Laura Rath, Rob Wagenvoord, Jan Verkamman, Peter Hartman, Marco Tolman,  Rolf van der Wal,  Uri Coronel en vorig jaar Richard Oets gingen haar voor.

Geslaagde jubileumeditie VNAB marktdiner

Onder leiding van dagvoorzitter Tom van ’t Hek vond op donderdagavond 1 november 2018 het 15e VNAB marktdiner plaats. Ruim 300 professionals uit de top van de zakelijke verzekeringsmarkt namen deel aan een, inmiddels traditioneel, galadiner in Grand Hotel Huis ter Duin. Naast de 60 gasten die ook tijdens het eerste marktdiner in 2004 aanwezig waren, waren er dit jaar ook 60 gasten die de feestelijke avond voor het eerst bijwoonden.

Wim Span, directeur VNAB, opende de avond en blikte terug op het afgelopen jaar. Met maar liefst 50% van haar leden heeft de VNAB gewerkt aan het herijken van haar strategie. Een inspirerend en waardevol traject van, voor en door de leden. Maar er staan ook weer mooie nieuwe activiteiten op het programma. Zo kondigde Wim Span het door de HR commissie geïnitieerde Future@Work event op 7 februari aan. Een strategische werksessie voor de directie van makelaars- en verzekeraarsleden over technologie, change ability, maatschappelijke verantwoordelijkheid en de klant.

Student van het Jaar Award

Zoals al vele jaren werd ook dit jaar weer de Student van het Jaar Award uitgereikt door de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam (SAA). Focko Dorhout Mees, voorzitter van de stichting, overhandigde de award en bijbehorende cheque aan July Schrama. Die kreeg zij voor haar scriptie voor de Master Verzekeringskunde aan de Universiteit van Amsterdam over de zorgplicht van schadeverzekeraars met betrekking tot de informatieverplichting.

Managementsamenvatting scriptie Student van het Jaar Award

Brexit en de tocht naar Brussel

Tot slot mocht de VNAB dit jaar Vincent VandenDael, Chief Officer bij Lloyd’s of London, als spreker verwelkomen. Hij nam de gasten mee in de gevolgen van de naderende Brexit en de tocht van Lloyd’s naar Brussel. Lloyd’s was het eerste financiële bedrijf dat voor Brussel koos nu verschillende financiële spelers omwille van de Brexit verhuisactiviteiten uit Londen bekijken. Sinds het referendum van 2016, waarbij een meerderheid van de Britten voor het verlaten van de EU stemde, zocht Lloyd’s naar een oplossing voor de klanten. Met als doel om ongeacht de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen, toegang te blijven hebben tot Lloyd’s producten. Het filiaal in Brussel zal vanaf 1 januari 2019 operationeel zijn.

Foto’s Raphael Drent