MoneyView: Weinig solidariteit bij premies arbeidsongeschiktheid; ook voor kortere uitkeringsduren zijn er grote verschillen in premies

Verzekeraars passen hun AOV-producten aan als gevolg van de concurrentie van o.a. broodfondsen. Een van de trends is de mogelijkheid om te kiezen voor een korte uitkeringsduur. Ondanks dat dat minder zekerheid biedt, betalen zelfstandigen met een (doorgaans fysiek) zwaarder beroep ook daar fors voor, zo blijkt uit berekeningen van onderzoeksbureau MoneyView.

Een dertigjarige dakdekker betaalt gemiddeld 5% van zijn inkomen aan premie voor een uitkeringsduur van slechts twee jaar. Ter vergelijking, voor die 5% heeft een even oude financieel adviseur dekking met een uitkering tot zijn 60e . Bovendien kan de dakdekker zich niet verzekeren voor een uitkering na zijn 60e , ook niet voor een kortlopende uitkeringsduur. Daardoor blijft er voor een grote groep lastig te verzekeren zelfstandigen een enorm gat te overbruggen tot aan de pensioenleeftijd.

MoneyView ProductRating Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Zoals elk jaar onderzocht MoneyView het prijspeil en de voorwaarden van alle arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, om zo te komen tot de MoneyView ProductRating voor Voorwaarden en Prijs.

De vijf sterren voor voorwaarden komen dit jaar toe aan: De Amersfoortse Flexibele AOV,  Movir Soepel&Zeker AOV en  Univé RisicoVerminderaar Vast Inkomen ongeval en ziekte .

 Voor de prijsstelling van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen gaan vijf sterren naar: Allianz Absoluut AOV / Essentie AOV  en TAF GoedGezekerd AOV.

Meer over product- en marktontwikkelingen is te lezen in het Special Item Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, dat gratis te downloaden is van de website specialitem.nl.:  https://download.moneyview.nl/specialitem/2020/2.%20AOV/SI-115_AOV_02-2020_A.pdf