MoneyView: Onverzekerbare periode neemt toe voor veel beroepen

AOV-verzekeraars volgen niet altijd de stijgende pensioenleeftijd Voor beroepen die op dit moment tot de pensioenleeftijd te verzekeren zijn, geldt dat de meeste verzekeraars de eindleeftijd van hun arbeidsongeschiktheidsverzekeringen mee laten stijgen als de AOW-leeftijd wordt verhoogd. Er zijn echter veel meer beroepen dan je zou denken waarvoor veel verzekeraars een beperkte maximum eindleeftijd hanteren. Dit beperkt zich dus niet tot de bekende ‘zware beroepen’ als stratenmaker en metselaar. Uit onderzoek door MoneyView blijkt dat die maximale eindleeftijd niet verhoogd wordt, ondanks de stijgende pensioenleeftijd. Ondernemers met zo´n beroep worden geconfronteerd met een steeds verder groeiend gat tussen de beperkte eindleeftijd (bijvoorbeeld 55 of 60 jaar) en hun pensioendatum.

MoneyView heeft een overzicht opgesteld van beroepen waarvoor bij veel verzekeraars een beperkte eindleeftijd geldt. De lijst is veel breder dan de klassieke ´zware beroepen´ als betonwerkers en stratenmakers. Ook krachtsportleraren, diskjockeys en acteurs lopen volgens veel verzekeraars meer risico om op latere leeftijd arbeidsongeschikt te worden.

Wat bovendien opvalt is dat de beperking op de eindleeftijd van verzekeraar tot verzekeraar fors kan verschillen. “Een bejaardenverzorger kan zich bij drie verzekeraars verzekeren tot eindleeftijd 60, bij twee tot 65 en bij vier tot 67 of zelfs later. Twee verzekeraars willen die bejaardenverzorger daarentegen helemaal niet verzekeren. Voor TV-presentatoren lijkt het nog meer op ´alles of niets´: twee verzekeraars hanteren een eindleeftijd van 55, bij vijf kunnen zij zich verzekeren tot 67 of later maar bij zes verzekeraars kunnen zij geheel niet terecht”, aldus MoneyView.

MoneyView ProductRating

In het Special Item maakt MoneyView ook de jaarlijkse ProductRating bekend voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De vijf sterren voor Prijsstelling gaan naar: Aegon (AOV Variant Ongevallen en aandoeningen, incl. psyche) en Univé (RisicoVerminderaar ongeval en ziekte). De vijf sterren voor Voorwaarden gaan naar: De Amersfoortse (AOV en Flexibele AOV) en Movir (Soepel&zeker AOV).

Meer over de ProductRating, de eindleeftijden en andere marktontwikkelingen kunt u nalezen in het gratis te downloaden Special Item Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen: https://specialitem.moneyview.nl.