MoneyView introduceert kennisbank voor adviseurs

MoneyView heeft haar productadviessoftware Advisa uitgebreid met een kennisbankfunctie, waarmee adviseurs eenvoudig de hele productdatabase kunnen doorzoeken op relevante voorwaarden en acceptatiecriteria. Bijvoorbeeld voor hypotheekadviseurs heeft de kennisbank grote toegevoegde waarde. Zo is binnen enkele seconden te vinden welke geldverstrekkers digitale taxaties accepteren, bij wie welke WIA-uitkering tot het toetsinkomen mag worden gerekend, welke BKR-coderingen wel of niet acceptabel zijn, enzovoort.

“We ontsluiten hiermee meer dan 280 kenmerken per hypotheek, tot in detail”, vertelt Martin Koot van MoneyView. “Op Handelsbanken na zitten alle in Nederland verkrijgbare hypotheken in onze database. Lange zoektochten naar de juiste productinformatie zijn met het vernieuwde MoneyView Advisa niet meer nodig. Dat bespaart de adviseur veel tijd en moeite.” Meerdere grote hypotheekadvies-organisaties maken al jaren gebruik van dezelfde productinformatie van MoneyView. “De kwaliteit van de gegevens is daardoor aan de beste test onderworpen die je kunt bedenken.”, zegt Koot.

De kennisbank is te gebruiken voor alle productgroepen in MoneyView Advisa. Naast hypotheken zijn dat onder andere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, woonlastenverzekeringen, collectieve pensioenen, overlijdensrisicoverzekeringen, lijfrentes en consumptieve kredieten.

Meer informatie is te vinden op www.moneyview.nl/kennisbank. Daar kunnen adviseurs ook een volledig werkende versie van MoneyView Advisa -inclusief kennisbank- aanvragen om deze twee weken lang zelf uit te proberen.