Midglas Verzekeringen sluit zich aan bij het Verbond van Verzekeraars

Midglas Glasverzekeraar, specialist op het gebied van glasverzekeringen, is toegetreden tot het Verbond van Verzekeraars.Jurgen Quaars en Richard Jansen staan sinds twee jaar aan het hoofd van deze onderneming uit Breda. Ondanks de krimpende branche gaan de bedrijven goed en blijft de portefeuille groeien. Midglas is in de afgelopen jaren aan de slag gegaan met het verbeteren van bedrijfsprocessen en productontwikkeling.

“Voorheen was elke polis maatwerk. Nu is er een tweedeling ontstaan: simple risk en complex. Onder complex verstaan wij grote, bijzondere glasrisico’s. Voor deze risico’s zetten wij inspecteurs in en worden offertes op maat gemaakt. De eenvoudige glasrisico’s zijn nu gestandaardiseerd” aldus Quaars. Voorbeelden van bijzondere risico’s die Midglas in de boeken heeft, zijn Eindhoven Airport en grote kantoren aan de Zuidas.

Waarom is Midglas lid geworden van het Verbond?“Wij zijn de grootste glasverzekeraar in Nederland, maar hebben als kleine verzekeraar te maken met uitdagingen als Solvency II, verbetering van de datakwaliteit en technologische ontwikkelingen.”

Quaars verwacht dat hij via het Verbond goed geïnformeerd wordt over deze en andere actuele verzekeringsthema’s. Daarnaast heeft hij de behoefte om met leden van het Verbond te sparren. Hij wil dan ook graag actief deelnemen aan panels en discussies. Ten slotte is Midglas een betrouwbare specialist. “Lid zijn van het Verbond levert volgens mij een positieve bijdrage aan die uitstraling.”