Michael de Nijs neemt bij Voogd & Voogd de CEO-functie over van Bas de Voogd

Na ruim 22 jaar leiding te hebben gegeven aan Voogd & Voogd draagt Bas de Voogd (1963) zijn functie als CEO van de Voogd & Voogd Group per 1 maart 2020 over aan de huidige CFO/COO Michael de Nijs (1968). Als aandeelhouder en zijn nieuwe rol als voorzitter van de Raad van Commissarissen blijft De Voogd betrokken bij de Voogd & Voogd Group. In deze rol zal hij zich in het bijzonder richten op de strategie en de innovatie van diensten voor klanten van het bedrijf.

In een toelichting op zijn vertrek zegt Bas de Voogd:  “Samen met Michael de Nijs heb ik de laatste 12 jaar het executive team inhoud gegeven. Dat hij mij nu opvolgt is gegeven zijn ervaring, kennis, talenten, energie en passie de meest logische en beste stap voor ons bedrijf.” Op het moment dat ik het roer overdraag aan Michael de Nijs verandert de aansturing van het bedrijf niet. In het voorjaar van 2020 zal Michael in samenspraak met de Raad van Commissarissen de aansturing van het bedrijf nader afstemmen op hetgeen nodig is om de verdere groei van ons bedrijf op de meest professionele en innovatieve wijze inhoud te geven. Vanzelfsprekend worden ook de Ondernemingsraad en de AFM hierin gekend.”

De full-serviceprovider op het gebied van schadeverzekeringen beheert in Nederland, voor 20 verzekeraars enerzijds en 5.000 adviseurs anderzijds, ruim 3,3 miljoen polissen van 1,5 miljoen klanten. De serviceprovider incasseert op deze portefeuille 590 miljoen euro premie per jaar en wikkelt meer dan 100.000 schades af. Het bedrijf, waar Diks Verzekeringen en Nationale-Nederlanden Verzekeren Services ook onderdeel van uit maken, is opgericht in 1909 door de overgrootvader van Bas de Voogd en heeft op dit moment zo’n 585 medewerkers. Naast Bas de Voogd zijn ook Michael de Nijs en Five Arrows Principal Investments (Rothschild & Co) aandeelhouder.