Meijers Vitaal: één loket voor preventie, begeleiding en verplichtingen bij verzuim & arbeidsongeschiktheid

Arbobutler en Meijers Verzuim & WIA Support lanceren de joint venture Meijers Vitaal B.V. Dit unieke concept  is ontstaan vanuit de behoefte van werkgevers. Om in het grote veld van ziekte- en verzuimregels duidelijk perspectief en helder overzicht te bieden. Meijers Vitaal biedt arbodienstverlening én geeft uitvoering aan verplichtingen die volgen uit WIA-verzekeringen.

De dienstverlening gaat volgens Meijers verder dan de traditionele arbodienstverleners.” Meijers Vitaal stuurt op duurzame inzetbaarheid van (ex)werknemers, het liefst tot de AOW-leeftijd. En op het vergroten van het werkvermogen in organisaties. Door de inzet van Meijers Vitaal voldoen werkgevers aan wettelijke en polis verplichtingen.”

Catoline Smits, manager Meijers Vitaal: “Werkgevers hebben bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van werknemers te maken met veel verschillende partijen. Soms zijn het er wel zeven of acht. Denk aan de Arbodienst, het UWV, WIA verzekeraars, pensioenuitvoerders… Wij merkten dat organisaties het als belastend ervaren om bij verzuim met zoveel partijen te schakelen. Wanneer meld je wat? En aan wie? Is er een partij die mee kan betalen aan interventies? Welke verplichtingen heb ik nu precies? Organisaties hebben grote behoefte aan overzicht.”Als er sprake is van verzuim doen werkgevers op dag één de ziekmelding. Daarna kan Meijers Vitaal alle werkzaamheden verrichten. Van arbodienstverlening tot WIA schadeadministratie naar verzekeraars. Van WIA casemanagement (voor eigen risicodragers WGA) tot advies over preventie.