Meeùs zakelijk schadeadvies ISO-9001 gecertificeerd

Assurantiemakelaar  Meeùs, onlangs overgenomen door Aon, heeft naar eigen zeggen als eerste verzekeringsadviseur in ons land een ISO-9001 certificering ontvangen voor het zakelijke schaderisico- en verzekeringsadviestraject. Daarmee is de Meeùs Risico-inventarisatie en Verzekeringsanalyse (Ri&V) naar eigen zeggen de eerste verzekeringsadviseur die nu ISO-9001 gecertificeerd.

De Ri&V is volgens Meeùs een nieuwe manier van gestructureerd adviseren waarbij ondernemers inzicht krijgen in hun schaderisico’s en tevens maakt de analyse duidelijk of hun verzekeringen hierbij aansluiten. Door deze aanpak komen volgens Meeùs alle relevante onderwerpen bij de advisering aan bod en is het kwaliteitsniveau van advisering  gegarandeerd .“Met behulp van de Ri&V monitoren wij constant de rol van onze klant in zijn keten en mogelijke veranderingen van die rol. Daarmee zetten we een verdere stap in onze dienstverlening als partner van onze klanten”, benadrukt de makelaar.

 Kostenvoordeel

Volgens Peter de Fluiter, Risk Management Developer bij Meeùs  sluit deze werkwijze aan bij de dagelijkse praktijk van de zakelijke klanten. “ISO-9001 speelt vooral waar bedrijven samenwerken in een keten een grote rol om controle over de kwaliteit in de keten te houden. Bijvoorbeeld in sectoren zoals Industrie en Handel & Logistiek. Onze relaties kunnen nu een Ri&V-rapportage als input gebruiken om te voldoen aan de eigen ISO-9001-certificering als het gaat om hun schaderisico’s. In dat geval levert de RI&V onze relaties naast het waardevolle inzicht in de schaderisico’s van de onderneming direct een kostenvoordeel op. Dit omdat deze schaderisico’s niet nogmaals ge-audit hoeven te worden door een externe consultant.”