Meer dan honderd ‘coassurantie’-lopers tijdens zesde editie VNAB kwart marathon

 

Op zondag 8 april jl. vond tijdens de Rotterdam Marathon alweer de zesde editie van de VNAB loop plaats. In totaal volbrachten ruim honderd VNAB-lopers het totale – zonovergoten – parcours van 10,55 km met de finish op de Coolsingel. 

In het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum ontvingen alle VNAB-lopers niet alleen hun startnummer, maar ook de zesde editie van het VNAB-shirt. Voor het eerst waren de VNAB-lopers te herkennen aan een felgroen shirt, in plaats van het kenmerkende blauwe shirt van de voorgaande vijf edities. Na afloop was er volop gelegenheid de sportprestaties onder het genot van een buffet met branchegenoten te evalueren.

Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom organiseerde de VNAB ook dit jaar weer een viertal trainingslopen voorafgaand aan de kwart marathon. In Rotterdam werd er voor het eerst met twee trainers (Ilona Pols en Rob Noordzij) gelopen, waarbij de ene groep zich focuste op de loophouding en de andere groep zich bezighield met conditie. Naast Rotterdam werd er ook in Amsterdam getraind. Sportleraar Thilo Varenhout heeft tijdens deze trainingen veel aandacht besteed aan tempohardheid en loophouding.

Wisselbekers

Dit jaar worden er ook weer drie wisselbekers uitgereikt, namelijk voor snelste man, snelste vrouw en snelste stijger. De beker voor snelste man werd dit jaar voor de derde keer op rij gewonnen door Yasin Özkök (MS Amlin) met een tijd van 42:26 minuten, ruim een minuut langzamer dan vorig jaar. Met zijn prestatie van drie opeenvolgende overwinningen mag Yasin de beker houden en zal Schouten Zekerheid voor volgend jaar een nieuwe wisselbeker sponsoren.

Bij de dames ging de beker met een tijd van 48 minuten en 10 seconden dit jaar naar Geneviëve Jubitana (Cunningham Lindsey), die de vorige twee edities als tweede eindigde.  Bijna vijftig deelnemers van de 2017 editie stonden ook dit jaar weer aan de start. Niemand maakte dit jaar zoveel progressie als Mark van Hout (Aon). Hij liep maar liefst 11 minuten en 38 seconden sneller dan vorig jaar, waarmee hij de beker voor de snelste stijger in ontvangst mag nemen. VNAB bedankt alle sponsoren voor het mede mogelijk maken van de VNAB kwart marathon 2018!