Maurick Schellekens nieuwe CEO Movir; Yoram Schwarz neemt zijn baan over als CEO NN Tsjechië

Nationale-Nederlanden benoemt Maurick Schellekens  (links) per 1 april tot CEO van Movir. De individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeraar uit Nieuwegein maakt deel uit van Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen. Schellekens was de afgelopen 5 jaren CEO van NN Tsjechië en volgt Yoram Schwarz op die CEO NN Tsjechië wordt.

Maurick Schellekens is sinds 2006 werkzaam voor NN Group. In zijn eerste functie was hij als risk officer belast met het toezicht op de activiteiten van NN in Centraal- en Oost-Europa. In 2011 is hij bij NN Roemenië benoemd tot Chief Risk Officer en twee jaren later tot Chief Financial Officer. In 2016 trad Schellekens in dienst bij NN Tsjechië als Chief Financial Officer en vervolgens werd hij in 2018 benoemd tot CEO van NN Tsjechië en Slowakije. In deze rol leidde hij de cultuurverandering van het bedrijf, waardoor het imago van NN voor klanten, distributeurs, partners en werknemers aanzienlijk werd verbeterd. Tevens leidde hij de overname en integratie van Aegon in Tsjechië. Als CEO van Movir neemt Maurick zitting in het managementteam van Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen.  

Maurice Koopman, CEO Schade & Inkomen: “Met de uitgebreide ervaring van Maurick op het gebied van cultuurverandering heb ik het volste vertrouwen dat de richting die Movir succesvol nastreeft voortgezet wordt. Als inkomensverzekeraar blijft Movir ook op de lange termijn de leidende marktspeler en duurzame arbeidsgeschiktheid bevorderen. Hierbij staat persoonlijke dienstverlening gericht op preventie en, indien noodzakelijk, re-integratie voorop.  

Yoram Schwarz  vervulde de afgelopen 4,5 jaar de functie van CEO Movir.  Hij werkt sinds 2005 binnen het NN-concern, waar hij startte als Management Trainee/Teammanager. Daarna werkte hij onder meer als  Manager Quotation ans Sales Support , Manager Commercial Mid Office , Senior Manager Pensioen Directeur Strategie & Marketing Pensioen en laatste;io Directeur Strategie & Integratie Non-Lfe            ,