Match Insurance van start met recordaantal van 17 koppels van young professionals en ‘ervaren rotten

Met een gezamenlijke bijeenkomst in het VNAB-kennis- en ontmoetingscentrum is vorige week maandag (29 mei jl.) het startschot gegeven voor een nieuw ‘ MatchInsurance-jaar. Aan dit initiatief van Young inSurance, waarbij young professionals met een beginnende carrière in de verzekeringsbranche worden gekoppeld aan de spreekwoordelijke ‘oude rotten’ uit de sector, nemen dit jaar 17 koppels mee. Dat zijn er volgens Bernadette Bode, voorzitter MatchInsurance en in het dagelijks leven werkzaam als senior underwriter casualty bij AIG, weliswaar vier minder dan de 21 koppels in 2016, maar dit jaar is de spreiding beter over de branche en bedrijven. Vorig jaar waren de deelnemers vooral beursgerelateerd, maar doen ook mentoren en mentees uit de provinciale markt mee en zijn de deelnemers werkzaam in zowel de underwriting, schade, compliance , techniek en relatiemanagement.
Bij Match Insurance worden young professionals bij makelaars, verzekeraars, experts, advocaten en risk- & insurance-afdelingen van bedrijven gekoppeld aan meer ervaren medewerkers uit deze beroepsgroepen. Ook tijdens dit jaar komen de koppels in verschillende settings bij elkaar om kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. Bij de kick off vertelde Bernadette Bode de aanwezigen over de doelstelling en aanpak, waarna Hans van ’t Hof, docent en trainer bij Nationale-Nederlanden, de deelnemers met elkaar nader liet kennismaken en enkele praktische tips & tricks gaf. Aansluitend werden de 34 deelnemers aan elkaar gekoppeld en konden de koppels, niet werkzaam bij hetzelfde bedrijf, nader kennismaken en afspraken maken voor de vervolggesprekken. Een terugkomdag is inmiddels ingepland: 21 september 2017.

Doel van MatchInsurance is dat de mentee een plan opstelt met zijn of haar eigen doelstellingen voor zijn bedrijfsmatige en persoonlijke ontwikkeling. Aan de mentoren de taak om in de functie van coach hun mentee daarbij op weg te helpen. Op de website van MatchInsurance worden over de doelstellingen geschreven: …“ Young professionals met een beginnende carrière in de verzekeringsmarkt worden gedurende een jaar tijd gekoppeld aan de spreekwoordelijke “oude” rotten uit het vak. Tijdens dit jaar komen de koppels in verschillende settings bij elkaar om kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. Een ideale manier voor jong en oud om het netwerk te vergroten en aan persoonlijke ontwikkeling te werken.” ..
Ook wordt op de website nadrukkelijk omschreven wat er van beide partijen wordt verwacht. Van een mentee wordt het volgende verwacht: “ Voor de aanmelding vragen we je om een persoonlijk ontwikkelplan te maken. Hierin bepaal je jouw leerdoelen voor het komende jaar. Samen met je mentor ga je aan deze leerdoelen werken tijdens ten minste 6 contactmomenten. Naast bijeenkomsten samen met je mentor zullen jullie ook twee groepsbijeenkomsten bijwonen en neemt jouw mentor je mee naar een netwerkevent. Van een mentor wordt hetvolgende verwacht:
Als mentor vragen we je om de mentee te ondersteunen bij het opstellen van zijn of haar persoonlijke ontwikkelingsplan. In dit plan bepaalt de mentee zijn of haar leerdoelen. Gedurende het jaar zien jullie elkaar in ieder geval 6 keer om samen aan deze leerdoelen te werken. We vragen je onder andere om de mentee een keer mee te nemen naar een eigen netwerkbijeenkomst. Daarnaast organiseert Young InSurance ook een tweetal Match InSurance groepsbijeenkomsten.