Master Verzekeringskunde gaat weer van start

​Toegenomen zorgen over financiële risico’s vragen meer kennis en inzicht. Die risico’s dienen zich aan in de hele financiële sector, dus zeker ook bij verzekeraars. De Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam (UvA) biedt mede daarom vanaf september weer het masterprogramma Verzekeringskunde en Enterprise Risk Management aan.
Het masterprogramma, waarover het Verbond heeft meegedacht, biedt professionals uit de verzekerings- en financiële branche de mogelijkheid hun kennis en netwerk in de sector te vergroten. Het programma heeft een multidisciplinaire opzet: van theorie over een breed scala aan onderwerpen tot colleges toegespitst op de dagelijkse verzekeringspraktijk.
Modules
Het programma bestaat uit het tweejarige parttime masterprogramma en modules en losse vakken uit het masterprogramma. Vanaf 5 september worden de modules Balans- en Risicomanagement, Regulering en Toezicht en Verzekerings- en Privaatrecht aangeboden. Die kunnen ook als losse vakken uit het masterprogramma worden gevolgd. Iedere student die het gehele masterprogramma afrondt, ontvangt de Master of Science graad. Zie voor informatie en inschrijving ook de pagina van de Amsterdam Business School.