Master Verzekeringskunde gaat in september weer van start

De Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam (UvA) biedt vanaf 3 september weer de Executive MSc Verzekeringskunde & Enterprise Risk Management aan,  Deze master of science (MSc) is een opleiding door en voor de bedrijfstak en de enige academische masteropleiding in Verzekeringskunde en riskmanagement afgestemd op de verzekeringsbranche voor professionals die zowel hun kennisgebied als hun netwerk in de sector willen verbreden. Er zijn twee afstudeervarianten: Verzekeringskunde en Enterprise Risk Management.

Deelnemers volgen de specialisatievakken op het gebied van Financiële- en Verzekeringseconomie, Actuariaat, Verzekeringsrecht en Bedrijfskunde. Theorie en wetgeving worden uitgebreid toegelicht met praktijkvoorbeelden. Het programma bestaat uit het tweejarige parttime masterprogramma en modules en losse vakken uit het masterprogramma.  

Vanaf dinsdag 3 september 2019 worden de modules Bedrijfskunde, Balans- en Kapitaalmanagement, Regulering en Toezicht Financiële Markten en Verzekerings- en Privaatrecht aangeboden. Die kunnen ook als losse vakken uit het masterprogramma worden gevolgd

De colleges worden op dinsdagen in de middag en avond aangeboden. Enkele modules hebben andere benamingen gekregen, waaronder worden de modules Balans- en Kapitaalmanagement (voorheen Balans- en Risicomanagement), Governance & Riskmanagement (Bedrijfskunde & Risk),  Regulering en Toezicht Financiële Markten (Regulering en Toezicht) en Strategie & Scenario-analyse (Strategische Riskmanagement).

De Executive MSc Verzekeringskunde & ERMis de enige academische verzekeringskundige opleiding in Nederland. Na het succesvol afronden van het masterprogramma ontvangt u de Mastergraad (Master of Science) van de Universiteit van Amsterdam.

Voor aanvragen brochure:  https://abs.uva.nl/content/executive-masters/verzekeringskunde/contact-programma/brochure/brochure-aanvraag-vzk.html?utm_source=website-riskenbusiness&utm_medium=artikel&utm_campaign=juli19 of kijk op www.verzekeringskunde.nl voor meer informatie.